Priča o pokretačkoj snazi, biznisu, veri i porodici / Knjiga intervjua sa Bogoljubom Karićem promovisana na sajmu

0
247

U prisustvu novinara, prijatelja, članova porodice, značajnih ljudi iz medija, javnog života i brojne publike govorilo se o drugoj po redu knjizi intervjua sa Bogoljubom Karićem koja verno prenosi specifičan način razmišljanja i kompleksan i utemeljen sistem vrednosti jedne jake i autentične ličnosti, jednog od vodećih lidera u biznisu.

U oviru 65. međunardnog Sajma knjiga, u subotu, 29 oktobra 2022. godine na štandu Fondacije Braća Karić održana je promocija knjige „Bogoljub J. Karić – Snaga Srbije II– intervjui od 2013 – 2022. godine“, koju je priredila, novinarka i spisateljica Mirjana Mitrović. Otkrivajući interesantne igre u pozadini političkih i sudskih odluka, knjiga intervjua koje je Bogoljub Karić davao u medijima od 2013 do početka 2022 godine predstavlja značajnu građu za političku istoriju prvih decenija 21. veka u Srbiji.

Priča počinje prvim Karićevim oglašavanjem nakon višegodišnjeg iznuđenog odsustva iz Srbije, gde ga je javnost u tom trenutku uglavnom smatrala bivšim političarem i bivšim biznismenom. Od tog trenutka, čitalac prati Karićevu beskompromisnu borbu da dokaže neosnovanost optužbi i napada na sebe i porodicu. Paralelno, otkrivaju se činjenice koje govore da se Karić uspešno vratio u biznis, i ne samo da se vratio, već da je višestuko nadmašio svoje predhodne uspehe, ovoga puta u setu. Kulminaciju knjige predstvlja trenutak povratka Bogoljuba Karića u Srbiju, a duhovno najsuptilniji deo su njegova razmišljanja o veri i porodici.

 

O knjizi su govorili narodni poslanik Dragomir J. Karić, diplomata i bivši ambasador Sređko Đukić, novinar, publicista i bivši ambasador Dragan Bisenić, profesor Milivoje Pavlović, nekadašnji glavni urednik lista „Večernje novosti“ i novinar Mirko Stamenković i pisac i novinar Vanja Bulić. Svi govornici jasno su istakli značaj i veličinu pokretačke snage koju u sebi nosi ličnost Bogoljuba Karića, koga sa razlogom smatraju pre svega vizionarem, a potom i izuzetno harizmatičnom ličnošću koja je pokrenula značajne, odnosno istorijske korake u biznisu za našu zemlju, a potom preneo svoje znanje i iskustvo daleko van granica zemlje. Kao značajan deo njegovo ličnosti, pored vanrednih rezultata u svetu biznisa, ističe se njegova jasnost i doslednost u veri, šta više, vera je u njemu rasla podjednako snažno i sa uspesima i sa iskušenja. Ništa manje važan deo njegovog bića nije ni izraženo rodoljublje, jasna privrženost i ogromna ljubav prema Srbiji, svojim korenima, rodnom Kosovu i Metohiji, Pećkoj Patrijaršiji u kojoj je rastao i svom narodu. I na kraju kao najvažnija karika tu je njegova porodica, kao temelj i polazište, najsigurnije mesto, gde vlada mir ljubav i sloga.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime