Predsednik Srbije Tomislav Nikolić: Milanka Karić pravi je izbor za počasnog konzula Kazahstana (EKSKLUZIVNI VIDEO)

0
2319

Narodna poslanica Milanka Karić imenovana je u počasnog konzula na svečanom prijemu u vili „Jelena“, kome su prisustvovali najviši državni zvaničnici, diplomatski kor, predstavnici SPC i brojne uvažene ličnosti javnog života Srbije.

Karićeva je postala počasni konzul Republike Kazahstan uručenjem egzeklature od strane ambasadora, pomoćnika ministra spoljnih poslova Srbije Dragana Momčilovića, a svečanom imenovanju prisustvovali su i zamenik ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Aleksej Jurjevič Volkov, kao i ambasador te države u Budimpešti Nurbah Rustemov.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, patrijarh srpski gospodin Irinej, ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, Nikola Selaković, Velimir Ilić, Aleksandar Antić, zatim brojni ambasadori, među kojima ambasadori Rusije, Belorusije, Iraka, Irana i Tunisa.
MIFO6655_1024x683

„Zemlja koju vodi dobar domaćin, Kazahstan, dobila je za počasnog konzula dobrog domaćina Milanku Karić. Ženu, koja je bila i otac i majka, da ne koristim preteške reči: mučenik, ali to je sudbina srpske žene. Milanka, čestitam“, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Kao dokazanom prijatelju kazahstanskog naroda meni je zaista ukazana ogromna čast, a i zadovoljstvo što sam imenovana za počasnog konzula Republike Kazahstan u Srbiji. Rukovodeći grupom prijateljstva u sprskom parlamentu između Kazahstana i Srbije sa svojim kolegama, u prvom, a i sada u drugom mandatu, zaista intenzivno radimo na produbljenju prijateljskih veza, a nadamo se i ekonomskih između naše dve zemlje. Bilateralni odnosi naše dve zemlje su tradicionalno dobri, ali verujem da ćemo otvaranjem ovog konzulata napraviti još veće uslove da odnosi budu bolji i kvalitetniji“, izjavila je Milanka Karić po preuzimanju egzeklatura i uručila poklon predsedniku Nikoliću – prvi primerak monografije predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva.
MIFO6754_1024x683

“Srbija je na dobrom putu da na ovaj način uspostavi bolje političke i ekonomske odnose sa drugim državama. Ne samo zvaničnom diplomatijom, ambasadorima, konzulima, već i počasnim konzulima koji se uvek biraju u narodu tako da odskaču, da su poznati, da za njih država može da veruje da će uraditi sve u najboljem interesu građana jedne i druge države. Tako da je ovaj izbor Milanke Karić pravi. Znao sam da Kazahstan neće pogrešiti, jer su Karići poznati na tom području i ranije još iz perioda Sovjetskog Saveza, pa i danas“, rekao je predsednik Nikolić.
IMG_0156_1024x683

“Jedina želja i zadatak naš, ne samo moj nego i cele porodice i naših prijatelja i saradnika jeste da ojačamo saradnju dve zemlje, koja je danas nije na zadovoljavajućem nivou. Zapravo, želja nam je da produbimo sve zajedničke veze, prijateljske, političke, poslovne i kulturne. Potrudićemo se da te veze budu mnogo bolje i da budu u korist, pre svega naše, a naravno i njihove zemlje“, navela je Milanka Karić.
MIFO6688_1024x683

“Porodica Karić veoma je poznata u vašoj zemlji, ali ona je poznata i u našoj zemlji zahvaljujući svom humanitarnom radu, političkoj aktivnosti i biznisu. Narodni poslanik gospodin Dragomir Karić poslovno je sarađivao sa našim biznismenima, pa je postao poznat i u našim krugovima. Danas smo se upoznali sa Milankom Karić i uverio se da smo mi zaista napravili dobar izbor, našli prave ljude koji su sposobni da pomognu u uspostavljanju odnosa poverenja, tako da smo spremni da sarađujemo sa ovom porodicom”, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Aleksej Jurjevič Volkov.

IMG_0191_1024x683

“Ovo je događaj koji raduje ne samo mene kao Bogoljubovog brata nego i kao Srbina, kao čoveka koji je deo porodice koja je ceo svoj život posvetila saradnji Srbije i svih zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Sama činjenica da ovom prijemu prisustvuju najvažnije ličnosti našeg političkog i javnog života, od predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa suprugom, predsednice srpskog parlamenta Maje Gojković, mnogi ministri, svi prijatelji Milanke i cele porodice Karić predstavlja pravi impuls onome što radi premijer Aleksandar Vučić na stvaranju dobre klime za investiranje“, kaže narodni poslanik Dragomir J. Karić.
ZDF_3525_1024x680

“Posebna mi je čast i zadovoljstvo što je počasni konzul Kazahstana u Srbiji poslanica Parlamenta Republike Srbije gospođa Milanka Karić. Izuzetno je važno da je to država koja je veoma prijateljska i sa kojom imamo već desetinu godina tradicionalno dobre bilateralne odnose, a od pre dvadeset godina upostavili smo i diplomatske“, istakla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
ZDF_3548_1024x680

Ovo je drugi put kako je titula počasnog konzula dodeljena porodici Karić, pošto je narodni poslanik Dragomir J. Karić 2013. godine postao počasni konzul Republike Belorusije.

IMG_0342_1024x683

IMG_0293_1024x683

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime