Председник Србије Томислав Николић: Миланка Карић прави је избор за почасног конзула Казахстана (ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕО)

0
2339

Народна посланица Миланка Карић именована је у почасног конзула на свечаном пријему у вили „Јелена“, коме су присуствовали највиши државни званичници, дипломатски кор, представници СПЦ и бројне уважене личности јавног живота Србије.

Карићева је постала почасни конзул Републике Казахстан уручењем егзеклатуре од стране амбасадора, помоћника министра спољних послова Србије Драгана Момчиловића, а свечаном именовању присуствовали су и заменик министра спољних послова Републике Казахстан Алексеј Јурјевич Волков, као и амбасадор те државе у Будимпешти Нурбах Рустемов.

Свечаности су, између осталих, присуствовали председник Србије Томислав Николић са супругом Драгицом, патријарх српски господин Иринеј, министри у Влади Србије Александар Вулин, Никола Селаковић, Велимир Илић, Александар Антић, затим бројни амбасадори, међу којима амбасадори Русије, Белорусије, Ирака, Ирана и Туниса.
MIFO6655_1024x683

„Земља коју води добар домаћин, Казахстан, добила је за почасног конзула доброг домаћина Миланку Карић. Жену, која је била и отац и мајка, да не користим претешке речи: мученик, али то је судбина српске жене. Миланка, честитам“, поручио је председник Србије Томислав Николић.

„Као доказаном пријатељу казахстанског народа мени је заиста указана огромна част, а и задовољство што сам именована за почасног конзула Републике Казахстан у Србији. Руководећи групом пријатељства у спрском парламенту између Казахстана и Србије са својим колегама, у првом, а и сада у другом мандату, заиста интензивно радимо на продубљењу пријатељских веза, а надамо се и економских између наше две земље. Билатерални односи наше две земље су традиционално добри, али верујем да ћемо отварањем овог конзулата направити још веће услове да односи буду бољи и квалитетнији“, изјавила је Миланка Карић по преузимању егзеклатура и уручила поклон председнику Николићу – први примерак монографије председника Казахстана Нурсултана Назарбајева.
MIFO6754_1024x683

“Србија је на добром путу да на овај начин успостави боље политичке и економске односе са другим државама. Не само званичном дипломатијом, амбасадорима, конзулима, већ и почасним конзулима који се увек бирају у народу тако да одскачу, да су познати, да за њих држава може да верује да ће урадити све у најбољем интересу грађана једне и друге државе. Тако да је овај избор Миланке Карић прави. Знао сам да Казахстан неће погрешити, јер су Карићи познати на том подручју и раније још из периода Совјетског Савеза, па и данас“, рекао је председник Николић.
IMG_0156_1024x683

“Једина жеља и задатак наш, не само мој него и целе породице и наших пријатеља и сарадника јесте да ојачамо сарадњу две земље, која је данас није на задовољавајућем нивоу. Заправо, жеља нам је да продубимо све заједничке везе, пријатељске, политичке, пословне и културне. Потрудићемо се да те везе буду много боље и да буду у корист, пре свега наше, а наравно и њихове земље“, навела је Миланка Карић.
MIFO6688_1024x683

“Породица Карић веома је позната у вашој земљи, али она је позната и у нашој земљи захваљујући свом хуманитарном раду, политичкој активности и бизнису. Народни посланик господин Драгомир Карић пословно је сарађивао са нашим бизнисменима, па је постао познат и у нашим круговима. Данас смо се упознали са Миланком Карић и уверио се да смо ми заиста направили добар избор, нашли праве људе који су способни да помогну у успостављању односа поверења, тако да смо спремни да сарађујемо са овом породицом”, изјавио је заменик министра спољних послова Републике Казахстан Алексеј Јурјевич Волков.

IMG_0191_1024x683

“Ово је догађај који радује не само мене као Богољубовог брата него и као Србина, као човека који је део породице која је цео свој живот посветила сарадњи Србије и свих земаља бившег Совјетског Савеза. Сама чињеница да овом пријему присуствују најважније личности нашег политичког и јавног живота, од председника Србије Томислава Николића са супругом, председнице српског парламента Маје Гојковић, многи министри, сви пријатељи Миланке и целе породице Карић представља прави импулс ономе што ради премијер Александар Вучић на стварању добре климе за инвестирање“, каже народни посланик Драгомир Ј. Карић.
ZDF_3525_1024x680

“Посебна ми је част и задовољство што је почасни конзул Казахстана у Србији посланица Парламента Републике Србије госпођа Миланка Карић. Изузетно је важно да је то држава која је веома пријатељска и са којом имамо већ десетину година традиционално добре билатералне односе, а од пре двадесет година упоставили смо и дипломатске“, истакла је председница Скупштине Србије Маја Гојковић.
ZDF_3548_1024x680

Ово је други пут како је титула почасног конзула додељена породици Карић, пошто је народни посланик Драгомир Ј. Карић 2013. године постао почасни конзул Републике Белорусије.

IMG_0342_1024x683

IMG_0293_1024x683

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име