Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko se nada poseti predsednika Srbije Belorusiji (foto/video)

0
2231

244469Šef države Belorusije rekao je danas tokom sastanka sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković:

„Mislim da će vaša poseta doprineti jačanju bilateralnih odnosa i da će biti dobra odskočna daska za posetu predsednika Srbije Belorusiji“, – rekao je Aleksandar Lukašenko.

Prema rečima predsednika, postoje mnoga pitanja o kojima treba razgovarati sa ciljem produbljivanja i proširenje belorusko-srpske saradnje. On je takođe naglasio da se u prethodnih 5 godina robni promet između zemalja povećao za skoro pet puta, ali u isto vreme da postoji mogućnost za još većeg rasta. Aleksandar Lukašenko je takođe istakao značaj činjenice da je robni promet između zemalja uravnotežen.

244472Što se tiče parlamentarnih odnosa, poslanici dve zemlje nastaviće politiku jačanja bilateralnih odnosa.

Politički dijalog između Belorusije i Srbije ima stabilnu i pozitivnu dinamiku, redovnu razmenu poseta. U februaru 2015. godine potpisali su dogovor o razvoju trgovinsko-ekonomskih saradnje. Koordinirajuću ulogu u bilateralnoj trgovini igra međuvladina belorusko-srpska komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju, čiji je osmi sastanak je održan u februaru u Beogradu.

123Ovom razgovoru takođe je prisustvovao i poslanik Skupštine Republike Srbije i šef posklaničke grupe prijateljstva Srbije sa Belorusijom u Skupštini Republike Srbije , Dragomir Karić.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime