Председник Белорусије Александар Лукашенко се нада посети председника Србије Белорусији (фото/видео)

0
2200

244469Шеф државе Белорусије рекао је данас током састанка са председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић:

„Мислим да ће ваша посета допринети јачању билатералних односа и да ће бити добра одскочна даска за посету председника Србије Белорусији“, – рекао је Александар Лукашенко.

Према речима председника, постоје многа питања о којима треба разговарати са циљем продубљивања и проширење белоруско-српске сарадње. Он је такође нагласио да се у претходних 5 година робни промет између земаља повећао за скоро пет пута, али у исто време да постоји могућност за још већег раста. Александар Лукашенко је такође истакао значај чињенице да је робни промет између земаља уравнотежен.

244472Што се тиче парламентарних односа, посланици две земље наставиће политику јачања билатералних односа.

Политички дијалог између Белорусије и Србије има стабилну и позитивну динамику, редовну размену посета. У фебруару 2015. године потписали су договор о развоју трговинско-економских сарадње. Координирајућу улогу у билатералној трговини игра међувладина белоруско-српска комисија за трговину и економску сарадњу, чији је осми састанак је одржан у фебруару у Београду.

123Овом разговору такође је присуствовао и посланик Скупштине Републике Србије и шеф поскланичке групе пријатељства Србије са Белорусијом у Скупштини Републике Србије , Драгомир Карић.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име