Предизборна кампања: Богољуб Карић уз бок Вучићу (КОЛУМНА)

0
2216

Један од највећих српских бизнисмена и политичар по захтеву времена Богољуб Карић подржава премијера Србије и лидера СНС Александра Вучића у изборној трци за председника Србије. Време је показало да је, поред бизниса, Богољубу Карићу суђено да се бави и политиком.

Свој раскошни политични таленат Богољуб је показао 2004. године када је на председничким изборима добио значајну подршку грађана. Не треба заборавити да је Богољуб Карић пре две деценије био и министар и један од главних економских лобиста Србије. Уосталом, добар рејтинг на српској политичкој сцени “дебело је платио“ 11-годишњим прогоном.

Тих 11 година Богољуб Карић је стварао и градио по Русији и републикама бившег СССР-а. Да је Богољуб био оно за шта су га оптуживале власти Коштунице и Тадића, никада не би добијао велике послове на тржиштима Руске Федерације.

Живот далеко од родне груде није политички поколебао Богољуба Карића. Све време ПСС-БК учествује у политичком животу Србије. Успешан политички потез су направили 2012. године када су подржали СНС и двојац Николић-Вучић.

Актуелни политички мотив Богољуба Карића да снажно подржи кандидатуру Александра Вучића за председника Србије можемо пронаћи у реформском курсу државе који обојца заговарају. Наиме, свих ових година Богољуб Карић и ПСС-БК здушно се залажу за структурне промене у Србији, за веће инвестиције и запошљавање кроз породичне компаније и отвреност како према Истоку, тако и према Западу.

Све што је Богољуб Карић имао у плану 2004. године као кандидат за председника Србије, то данас реализује влада премијера Александра Вучића. Нема сумње да је Богољуб Карић у Александру Вучићу препознао лидера који може да допринесе бољитку Србије у дужем временском периоду. Када лидер препозна лидера, онда га или подржава или у њему види конкурента кога треба елиминисати. Богољуб Карић није кренуо у негацију досадашњих напора Александра Вучића, већ у афирмацију кроз подршку у кампањи.

И као што није ништа очекивао за узврат 2012. године, када је започео муњевити политички успен Александра Вучића, тако Богољуб Карић, ништа не очекује ни овога пута. Из свих јавних наступа које је имао до сада може се закључити да му је једино важно да се Србија успешно реформише. Богољуб Карић се са својом породицом показао као озбиљан градитељ и успешан лобиста за Србију у Русији, Белорусији и Казахстану. Извесно је да је породица Карић високо цењена на тржиштима Истока што је потребно Србији. Избор Александра Вучића за председника Србије само је у функцији већег угледа Србије у региону, ЕУ и Русији. Због тога је Богољуб Карић дао пуну подршку Александру Вучићу која се у делу јавности погрешно и необјективно тумачи.

Претходних 15 година Србија је трошила своју економску, али и националну супстанцу. Сада је време за обнову. У њој читава нација и држава треба да учествују. Пословно искуство Богољуба Карића и политичка енергија Александра Вучића сигуран су показатељ да ће реформе бити успешно спороведене.

Томислав Кресовић, Предраг Прокопљевић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име