POVRATAK PROGNANIH PRIVREDNIKA

0
1984

U Srbiju se vratio privrednik i direktor C marketa Slobodan Radulović. On je optužen i prvostepeno osuđen na kaznu zatvora zbog navodne štete nanete preduzeću čiji je bio direktor.

Njegov advokat je dogovorio sa našim vlastima da se vrati pod određenim uslovima i isnese svoju odbranu. Prema snimcima medija i nije naročito ljudski dočekan. Iako je dobrovoljno došao i iako je narušenog zdravlja dobio je lisice na rukama, a zbog opasnosti da će pobeći stavljen je u zatvor.

Zaista smešno da nije u pitanju ozbiljna stvar. Naša birokratija izgleda štancuje rešenja o pritvoru, jer u konkretnom slučaju su mogli navesti i druge razloge za donošenje odluke o pritvoru. Kasnije je advokat razjasnio da je pritvor ustvari mera zaštite njegovog života jer oni koji će biti predmet svedočenja Radulovića nisu bezopasni. Elem sinoć nam je na TV Pink premijer Ivica Dačić, gostujući u emisiji „Teška reč“ rekao da posle Radulovića treba omogućiti i Bogoljubu Kariću da se vrati u zemlju i odbrani. To što je izjavio Dačić je za svaku pohvalu. Pre njega drugi političari i vlastodršci ne samo da to nisu pominjali nego su namerno radili protiv povratka poznatog privrednika. Dačić je svojim pozivom dao na znanje da je Bogoljub Karić optužen za kriminal pod sumnjivim okolnostima, a takođe potvrdio da Srbiji trebaju privrednici koji mogu i znaju da prave posao i zapošljavaju ljude.

ZLATA 3

Za čuđenje je da naši visoki funkcioneri i političari koji nisu odgovorni za politički montirani proces protiv Bogoljuba Karića nikad na javnom servisu nisu rekli da taj privrednik posluje u mnogim zemljama sveta i da se građevine koje gradi finansiraju iz državne kase i da vrpcu za početak rada tih građevina seku šefovi tih država. Nikad ti političari nisu rekli da našu crvenu poternicu protiv Bogoljuba Karića niko ne priznaje i da se čovek slobodno kreće po Evropi. A trebali su, jer dobro znaju da optužbe protiv tog čoveka ne drže vodu, a bilo je preko potrebno da neko ozbiljan, posle silnih „pljuvanja“ na njega i porodicu pred narodom treba da kaže istinu. A narodu takođe treba reči i da su Karićima na pravdu Boga uništili celu kompaniju i dobro poznatu BK televiziju, a zaposlene oterali na ulicu. Sve iz obesti i osvete tadašnje vlasti. Iste one koja je oterala i Radulovića. I na kraju reći da ima nade da će nova vlast raditi po pravdi. Ali nikako ne treba pozivati  Bogoljuba Karića da se vrati u Srbiju ako se zna dag a ovde čekaju lisice i zatvor. Ne samo da bi to bio akcioni film (koji nažalost često srećemo kada se neko hapsi bilo da je i slavni Džajić) već se ne može ova predstava pripremiti čoveku koji želi da se vrati u svoju zemlju časno i koji može, što je retko u Srbiji, da svojim znanjem i sposobnostima gradi i zaposli narod.

Dr Zlata Lončar Ćetković

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime