Миланка и Драгомир Ј. Карић положили заклетву

0
2732

Народни посланици Скупштине Србије положили су заклетву, пошто им је нешто раније потврђен мандат, чиме је српски парламент после мартовских избора коначно И конституисан. Колегијум Скупштине разговарао је о могућности ротирања на месту председника парламента у наредне четири године, а коначна одлука о тој идеји, коју су неки посланици оценили као унапређење српског парламентаризма а неки као непрактично решење, биће донета до понедељка, будући да би председник парламента требало да буде изабран на седници која је заказана за 23. април. Седницом парламента председавао је најстарији посланик, из коалиције СПС-ПУПС-ЈС Милан Кораћ, а помагали су му четири најмлађа – Катарина Шушњар из СНС, Невена Стојановић испред коалције СПС-ПУПС-ЈС, Јована Јовановић из ДС и Александар Сенић из НДС. Од укупно 250 посланика седници је присуствовало 245. Након отварања седнице и потврђивања мандата нови посланици су положити заклетву која гласи:

„Заклињем се да ћу дужност народног посланика обављати предано, поштено, савесно и верно Уставу, бранити људска и мањинска права и грађанске слободе и по најбољем знању и умећу служити грађанима Србије, истини и правди“.

У наредне четири године на Тргу Николе Пашића седеће посланици са седам изборних листа, а највише клупа припашће напредњацима и странкама које су са њима на заједницкцој листи изашли на изборе 16. марта. Заклетву су положили И народни посланици Миланка И Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име