ПОВРАТАК ПРОГНАНИХ ПРИВРЕДНИКА

0
3343

У Србију се вратио привредник и директор Ц маркета Слободан Радуловић. Он је оптужен и првостепено осуђен на казну затвора због наводне штете нанете предузећу чији је био директор.

Његов адвокат је договорио са нашим властима да се врати под одређеним условима и иснесе своју одбрану. Према снимцима медија и није нарочито људски дочекан. Иако је добровољно дошао и иако је нарушеног здравља добио је лисице на рукама, а због опасности да ће побећи стављен је у затвор.

Заиста смешно да није у питању озбиљна ствар. Наша бирократија изгледа штанцује решења о притвору, јер у конкретном случају су могли навести и друге разлоге за доношење одлуке о притвору. Касније је адвокат разјаснио да је притвор уствари мера заштите његовог живота јер они који ће бити предмет сведочења Радуловића нису безопасни. Елем синоћ нам је на ТВ Пинк премијер Ивица Дачић, гостујући у емисији „Тешка реч“ рекао да после Радуловића треба омогућити и Богољубу Карићу да се врати у земљу и одбрани. То што је изјавио Дачић је за сваку похвалу. Пре њега други политичари и властодршци не само да то нису помињали него су намерно радили против повратка познатог привредника. Дачић је својим позивом дао на знање да је Богољуб Карић оптужен за криминал под сумњивим околностима, а такође потврдио да Србији требају привредници који могу и знају да праве посао и запошљавају људе.

ZLATA 3

За чуђење је да наши високи функционери и политичари који нису одговорни за политички монтирани процес против Богољуба Карића никад на јавном сервису нису рекли да тај привредник послује у многим земљама света и да се грађевине које гради финансирају из државне касе и да врпцу за почетак рада тих грађевина секу шефови тих држава. Никад ти политичари нису рекли да нашу црвену потерницу против Богољуба Карића нико не признаје и да се човек слободно креће по Европи. А требали су, јер добро знају да оптужбе против тог човека не држе воду, а било је преко потребно да неко озбиљан, после силних „пљувања“ на њега и породицу пред народом треба да каже истину. А народу такође треба речи и да су Карићима на правду Бога уништили целу компанију и добро познату БК телевизију, а запослене отерали на улицу. Све из обести и освете тадашње власти. Исте оне која је отерала и Радуловића. И на крају рећи да има наде да ће нова власт радити по правди. Али никако не треба позивати  Богољуба Карића да се врати у Србију ако се зна даг а овде чекају лисице и затвор. Не само да би то био акциони филм (који нажалост често срећемо када се неко хапси било да је и славни Џајић) већ се не може ова представа припремити човеку који жели да се врати у своју земљу часно и који може, што је ретко у Србији, да својим знањем и способностима гради и запосли народ.

Др Злата Лончар Ћетковић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име