Milanka i Dragomir J. Karić položili zakletvu

0
2469

Narodni poslanici Skupštine Srbije položili su zakletvu, pošto im je nešto ranije potvrđen mandat, čime je srpski parlament posle martovskih izbora konačno I konstituisan. Kolegijum Skupštine razgovarao je o mogućnosti rotiranja na mestu predsednika parlamenta u naredne četiri godine, a konačna odluka o toj ideji, koju su neki poslanici ocenili kao unapređenje srpskog parlamentarizma a neki kao nepraktično rešenje, biće doneta do ponedeljka, budući da bi predsednik parlamenta trebalo da bude izabran na sednici koja je zakazana za 23. april. Sednicom parlamenta predsedavao je najstariji poslanik, iz koalicije SPS-PUPS-JS Milan Korać, a pomagali su mu četiri najmlađa – Katarina Šušnjar iz SNS, Nevena Stojanović ispred koalcije SPS-PUPS-JS, Jovana Jovanović iz DS i Aleksandar Senić iz NDS. Od ukupno 250 poslanika sednici je prisustvovalo 245. Nakon otvaranja sednice i potvrđivanja mandata novi poslanici su položiti zakletvu koja glasi:

„Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi“.

U naredne četiri godine na Trgu Nikole Pašića sedeće poslanici sa sedam izbornih lista, a najviše klupa pripašće naprednjacima i strankama koje su sa njima na zajednickcoj listi izašli na izbore 16. marta. Zakletvu su položili I narodni poslanici Milanka I Dragomir J. Karić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime