Potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanici razgovarali sa Prvim zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Dume

0
2230

Potpredsednik Narodne skupštine Konstantin Arsenović i narodni poslanici razgovarali su, u Domu Narodne skupštine sa Prvim zamenikom predsednika Saveta Federacije Ruske Dume Aleksandrom Porfirijevičem Toršinom.

Potpredsednik Narodne skupštine Konstantin Arsenović, pozdravljajući goste, izrazio je zadovoljstvo zbog posete Prvog zamenika predsednika Saveta Federacije Ruske Dume. On je ocenio da su odnosi između Srbije i Ruske Federacije dobri i prijateljski i izrazio nadu da će se saradnja između dve države nastaviti i u budućnosti na zdravoj i konstruktivnoj osnovi. Potpredsednik Arsenović čestitao je Toršinu na dodeli ordena Kralja Milutina koji mu je u ime Svetog Sinoda SPC uručio patrijarh Irinej, ocenjujući da to priznanje predstavlja odraz dobre saradnje i prijateljskih odnosa.

Prvi zamenik predsednika Saveta Federacije Ruske Dume ocenio je da Srbija i Ruska Federacija treba da unapređuju saradnju na svim nivoima, posebno ukazujući na značaj unapređenja međuparlamentarne saradnje, saradnje u oblasti poljoprivrede, povećanja trgovinske razmene i saradnje regiona Ruske Federacije sa regionima u Srbiji.

Tokom razgovora, Dragomir Karić je ukazao na značaj unapređenja ekonomske saradnje između dve države, koja je, kako je dodao realna u ovom momentu obzirom da postoji državni program Ruske Federacije u oblasti poljoprivrede.

DSCN5906

Sagovornici su se složili da je neophodno da se što pre povežu regioni Ruske Federacije sa jugom i jugoistokom, ali i drugim regionima Srbije radi investicionih ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju srpskih domaćina.

Sastanku su prisustvovali i u razgovoru učestvovali narodni poslanici Milovan Drecun, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Branislav Blažić i Jelena Mijatović.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime