Потпредседник Народне скупштине и народни посланици разговарали са Првим замеником председника Савета Федерације Руске Думе

0
2260

Потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић и народни посланици разговарали су, у Дому Народне скупштине са Првим замеником председника Савета Федерације Руске Думе Александром Порфиријевичем Торшином.

Потпредседник Народне скупштине Константин Арсеновић, поздрављајући госте, изразио је задовољство због посете Првог заменика председника Савета Федерације Руске Думе. Он је оценио да су односи између Србије и Руске Федерације добри и пријатељски и изразио наду да ће се сарадња између две државе наставити и у будућности на здравој и конструктивној основи. Потпредседник Арсеновић честитао је Торшину на додели ордена Краља Милутина који му је у име Светог Синода СПЦ уручио патријарх Иринеј, оцењујући да то признање представља одраз добре сарадње и пријатељских односа.

Први заменик председника Савета Федерације Руске Думе оценио је да Србија и Руска Федерација треба да унапређују сарадњу на свим нивоима, посебно указујући на значај унапређења међупарламентарне сарадње, сарадње у области пољопривреде, повећања трговинске размене и сарадње региона Руске Федерације са регионима у Србији.

Током разговора, Драгомир Карић је указао на значај унапређења економске сарадње између две државе, која је, како је додао реална у овом моменту обзиром да постоји државни програм Руске Федерације у области пољопривреде.

DSCN5906

Саговорници су се сложили да је неопходно да се што пре повежу региони Руске Федерације са југом и југоистоком, али и другим регионима Србије ради инвестиционих улагања у пољопривредну производњу српских домаћина.

Састанку су присуствовали и у разговору учествовали народни посланици Милован Дрецун, проф. др Љубиша Стојмировић, Бранислав Блажић и Јелена Мијатовић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име