Poslaniku Kariću nagrada Ruske Dume

0
2058

FOTO KARIC NAGRADAPovodom Dana Ustava Ruske Federacije narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću u Moskvi je uručeno prestižno priznanje Godišnje nacionalne nagrade « Ekonomski oslonac Rusije» za 2015. godinu. Ovo priznanje Kariću je dodelio deputat Ruske Dume Konstantin Aleksandrovič Lazarev i to za, kako je obrazloženo, višedecenijski rad i njegov doprinos u obezbeđivanju ekonomske bezbednosti Rusije.

Godišnja nacionalna nagrada «Ekonomski oslonac Rusije“ osnovana je na inicijativu poslanika Državne dume Ruske Federacije – Fondacije za podršku poslovnim inicijativama. Važna misija nagrade je podrška politici predsednika i Vlade Ruske Federacije u oživljavanju, očuvanju i razvoju tradicije preduzetništva u ruskoj državi, podrška i promocija najboljih predstavnika domaćeg biznisa bez obzira na obim, pravac i sferu njihove delatnosti (kako malih preduzeća koja pružaju usluge stanovništvu, tako i giganata iz energetskog sektora).

U ekspertskom istraživanju svih nivoa ruskog preduzetništva, koji su predstavljali različite regione zemlje, korišćeni su zvanični podaci Federalne državne statističke službe, Ministarstva za ekonomski razvoj i drugih izvora informacija. Prilikom izbora laureata, uzeti su u obzir ne samo proizvodno-ekonomski pokazatelji, već i pokazatelji socijalnog angažmana, pošto socijalna sfera polako postaje zona odgovornosti ne samo države već i privatnih preduzeća.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime