Poslanik Karić posmatrač izbora u Kazahstanu (FOTO-VIDEO)

0
2131

Nazarbaev Nursultan Abiševič novi je stari predsednik Republike Kazahstan koji je na prošlonedeljnim izborima voljom građana ostvario pobedu sa 97, 5 osvojenih glasova.
Ove izbore pratili su i međunarodni posmatrači koji su u Kazahstan doputovali na poziv Centralne izborne komisije ( CIK RK ).

Jedan od njih, Dragomir J. Karić, narodni poslanik i član poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Kazahstana visoko ocenjuje stepen demokratičnosti i organizaciju upravo održanih predsedničkih izbora dodavši da su izbori održani u potpunom skladu sa međunarodnim standardima. – Pobedila je slobodno izražena volja naroda, što su ocenili svi međunarodni posmatrači pa i Amerikanci. Na glasanje su dolazile čitave porodice za koje je današnji dan praznik – konstatuje Karić.

Prema njegovim rečima stabilnost Kazahstana stabilnost je Centralne Azije a svojim resursima Kazahstan, kao jaka država, sa stabilnim sistemom vlasti, interesantna je za strane investitore zaključuje poslanik Karić.

Međunarodne posmatrače primio je i predsednik Kazahstana Nazarbajev kojem je poslanik Karić zahvalio na principijelnom stavu da ta Republika ne prizna Kosovo. Nazarbajev je izrazio želju da u skorije vreme dođe do susreta njega i srpskog kolege.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime