Посланик Карић посматрач избора у Казахстану (ФОТО-ВИДЕО)

0
2143

Назарбаев Нурсултан Абишевич нови је стари председник Републике Казахстан који је на прошлонедељним изборима вољом грађана остварио победу са 97, 5 освојених гласова.
Ове изборе пратили су и међународни посматрачи који су у Казахстан допутовали на позив Централне изборне комисије ( ЦИК РК ).

Један од њих, Драгомир Ј. Карић, народни посланик и члан посланичке групе пријатељства Србије и Казахстана високо оцењује степен демократичности и организацију управо одржаних председничких избора додавши да су избори одржани у потпуном складу са међународним стандардима. – Победила је слободно изражена воља народа, што су оценили сви међународни посматрачи па и Американци. На гласање су долазиле читаве породице за које је данашњи дан празник – констатује Карић.

Према његовим речима стабилност Казахстана стабилност је Централне Азије а својим ресурсима Казахстан, као јака држава, са стабилним системом власти, интересантна је за стране инвеститоре закључује посланик Карић.

Међународне посматраче примио је и председник Казахстана Назарбајев којем је посланик Карић захвалио на принципијелном ставу да та Република не призна Косово. Назарбајев је изразио жељу да у скорије време дође до сусрета њега и српског колеге.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име