POSLANIK KARIĆ NA KIPRU učestvovao na međunarodnoj konferenciji „Terorizam i elektronski mediji“

0
2370

Kipar je bio domaćin Četrnaeste međunarodne konferencije o terorizmu i elektronskim medijima od 30. oktobra do 2 novembra. 2018. Konferenciju je organizovala Međunarodna akademija za televiziju i radio (IATR) uz podršku Federalne agencije za štampu i masovne komunikacije i Kiparske unije novinara.

Glavni cilj konferencije bio je privući pažnju predstavnika svetske medijske zajednice, kao i zainteresovanih nacionalnih vlada i javnih organizacija na probleme u borbi protiv međunarodnog terorizma putem elektronskih medija.

Otvaranje konferencije i prvi okrugli stolovi održani su u sali konferencije Kiparskog doma novinara u Nikoziji.

Konferenciju su otvorili Leonid Mlečin, predsednik Odbora Međunarodne akademije za televiziju i radio, šef Direkcije za istorijske i publicističke programe javnog televizijskog programa Rusije i Vladimir Kozlov, zamenik šefa Federalne agencije za štampu i masovne komunikacije.

Nikos Anastasiadis, predsednik Republike Kipar, kao i drugi zvaničnici pozdravili su prisutne učesnike konferencije.

Konferenciji su prisustvovali: Galina Sidorova, suosnivačica Zajednice istraživačkih novinara, Juri Kobaladze, zamenik dekana Fakulteta za međunarodno novinarstvo, Aleksandar Mihailov, član Saveta za spoljnu politiku odbrane Rusije, Aleksandar Sladkov dopisnik TV kanala Rusija 1 i drugi ruski i strani predstavnici elektronskih medija, javnih organizacija i stručnjaka iz Velike Britanije, Belgije, Izraela, Španije, Italije, Kipra, Rumunije, Saudijske Arabije, Francuske i Srbije među kojima i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Poslanik Karić tokom boravka posetio je i Skupštinu Republike Kipar gde se susreo i sa predsednikom iste gospodinom Demetrisom Silourisem.

1. novembra konferencija se nastavila u konferencijskoj sali u Limasolu, gde su se održale plenarne sednice i okrugli stolovi. Sastavni deo konferencije bile su informativne prezentacije televizijskih programa i dokumentarnih filmova iz različitih zemalja posvećenih antiterorističkim temama i diskusijama o najvažnijim pitanjima vezanim za probleme terorizma.

Ove godine događaj su razmatrane važne teme kao što su:

– Informativni ratovi predstavljaju pretnju međunarodnoj sigurnosti;
– Sajber terorizam je nova svetska pretnja;
– Socijalne mreže su povoljno okruženje za širenje ideja o terorizmu;
– Alati za borbu protiv terorizma na Internetu;
– Kako se odupreti glorifikaciji terorista na Internetu;
– Načini suprotstavljanja propagandi nasilja u medijskom okruženju;
– Načini saradnje između medija i agencija za bezbednost.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime