ПОСЛАНИК КАРИЋ НА КИПРУ учествовао на међународној конференцији „Тероризам и електронски медији“

0
2362

Кипар је био домаћин Четрнаесте међународне конференције о тероризму и електронским медијима од 30. октобра до 2 новембра. 2018. Конференцију је организовала Међународна академија за телевизију и радио (ИАТР) уз подршку Федералне агенције за штампу и масовне комуникације и Кипарске уније новинара.

Главни циљ конференције био је привући пажњу представника светске медијске заједнице, као и заинтересованих националних влада и јавних организација на проблеме у борби против међународног тероризма путем електронских медија.

Отварање конференције и први округли столови одржани су у сали конференције Кипарског дома новинара у Никозији.

Конференцију су отворили Леонид Млечин, председник Одбора Међународне академије за телевизију и радио, шеф Дирекције за историјске и публицистичке програме јавног телевизијског програма Русије и Владимир Козлов, заменик шефа Федералне агенције за штампу и масовне комуникације.

Никос Анастасиадис, председник Републике Кипар, као и други званичници поздравили су присутне учеснике конференције.

Конференцији су присуствовали: Галина Сидорова, суоснивачица Заједнице истраживачких новинара, Јури Кобаладзе, заменик декана Факултета за међународно новинарство, Александар Михаилов, члан Савета за спољну политику одбране Русије, Александар Сладков дописник ТВ канала Русија 1 и други руски и страни представници електронских медија, јавних организација и стручњака из Велике Британије, Белгије, Израела, Шпаније, Италије, Кипра, Румуније, Саудијске Арабије, Француске и Србије међу којима и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Посланик Карић током боравка посетио је и Скупштину Републике Кипар где се сусрео и са председником исте господином Деметрисом Силоурисем.

1. новембра конференција се наставила у конференцијској сали у Лимасолу, где су се одржале пленарне седнице и округли столови. Саставни део конференције биле су информативне презентације телевизијских програма и документарних филмова из различитих земаља посвећених антитерористичким темама и дискусијама о најважнијим питањима везаним за проблеме тероризма.

Ове године догађај су разматране важне теме као што су:

– Информативни ратови представљају претњу међународној сигурности;
– Сајбер тероризам је нова светска претња;
– Социјалне мреже су повољно окружење за ширење идеја о тероризму;
– Алати за борбу против тероризма на Интернету;
– Како се одупрети глорификацији терориста на Интернету;
– Начини супротстављања пропаганди насиља у медијском окружењу;
– Начини сарадње између медија и агенција за безбедност.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име