Političko privredna delegacija posetila Odžake – lokalni izbori

0
2719

IMG_1283
U okviru kampanje za lokalne izbore u Odžacima zakazane za 15. decembar, političko – privredna delegacija Pokreta Snaga Srbije na čelu sa narodnim poslanikom Dragomirom J. Karićem posetila je nekoliko fabrika i razgovarala o mogućnosti saradnje sa čelim ljudima u toj opštini. Karić je naveo da postoji realna mogućnost da se dve fabrike koje su u stečaju, Poljostroj i Hipol povežu sa partnerima iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza sa kojima on ima višedecenisku saradnju u raznim oblastima i tako podignu na noge ne samo svoju proizvodnju već i privredu u celoj opštini.

Fabrika poljoprivrednih mašina i priključne opreme Poljostroj osnovana je 1950. godine kao radionica za popravku poljoprivrednih mašina, a tokom vremena razvila se u pouzdanog proizvodjača. Poljostroj je trenutno prošao fazu sistemsko – finansiskog restruktuiranja i ušao u fazu razvoja proizvodnje u kom se traže strateški partneri. Karić je naveo da je Poljostroj fabrika koja još uvek ima svoj brend, i da je ono što proizvodi, a posebno univerzalna srpska mašina koja može da radi tri radnje u isto vreme, velika šansa da se poveže sa beloruskim proizvodjačima poljoprivrednih mašina.

Kandidat za predsednika opštine Odžaci koalicije oko SNS Dušan Marjan primio je delegaciju u porodičnom preduzeću DM NIVETA čiji je vlasnik. Firma osnovana u Bačkom Brestovcu 1992. godine je proizvodno preduzeće u oblasti četaka namenjenih domaćinstvu i ličnoj higijeni. Dugogodišnji rad, brižljivo planiranje, prevazilaženje svih teškoća u poslovanju i investiranje u kvalitet mašina za proizvodnju i kvalitet sirovina, rezultirao je u razvitak stabilnog i pouzdanog preduzeća, sa priznatim kvalitetom gotovih proizvoda. Karić je naveo da ga ovo preduzeće podseća na početke koje je imao sa svojom braćom i setrom u Peći, i pohvalio napore koje Marjan ulaže i kako prenosi veštine na svog sina. Ovo je ono što treba Srbiji, Ovo je ono što treba da podrže i banke za razvoj i ministrastva za privredu i ekonomiju

Da bi postojali mali preduzetnici, moraju da postoje i veliki, kao što je fabrika Hipol, prvi i jedini domaći proizvođač polipropilena, jer jedni bez drugih ne mogu, naglasio je Karić tokom posete toj fabrici. Hipol je aktivan je od 1983. godine i broji 308 zaposlenih. Fabrika je mala, kapaciteta samo 35.000 t/g, nema oko sebe kompleks i nema ekonomiju količina, ali ima veliku fleksibilnost i spremnost da uvaži zahteve svakog pojedinačnog kupca. Karić je tokom posete naglasio da je najlakše je reći ključ u bravu, ali da se ne radi samo o hiljadama radnika koji ostaju bez posla, nego i velikom broju kooperanata sa kojima se saradjuje. Zato, kako je naveo, moramo da se borimo i mi u parlamentu i u vladi da bi promenili sliku o tome

Gradjani opštine Odžaci glasanjem za koaliciju koju predvodi SNS mogu da očekuju bolje dane, istakao je Karić i dodao da niko ne treba da se plaši promena, jer su one tu da bi se išlo napred. Karić navodi i da izmedju Srbije i Rusije sam broj poseta na najvišem državnom nivou u proteklih godinu dana svedoči o tome na koliki je nivo saradnja podignuta.

Nakon obilaska fabrika, narodni poslanik Karić razgovarao je sa gradjanima Odžaka, a ovom posetom Pokret Snaga Srbije BK pružio je podršku koalicionim partnerima iz SNS na predstojećim izborima. U delegaciji koja je posetila Odžake bili su i komerciijalni direktor BK grupe u Srbiji Miloš Vučinić, predsednica izvršnog odbora PSS – BK Persa Minjović i predsednik opštinskog odbora PSS – BK u Odžacima Čedomir Stanojević.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime