Политичко привредна делегација посетила Оџаке – локални избори

0
2695

IMG_1283
У оквиру кампање за локалне изборе у Оџацима заказане за 15. децембар, политичко – привредна делегација Покрета Снага Србије на челу са народним послаником Драгомиром Ј. Карићем посетила је неколико фабрика и разговарала о могућности сарадње са челим људима у тој општини. Карић је навео да постоји реална могућност да се две фабрике које су у стечају, Пољострој и Хипол повежу са партнерима из земаља бившег Совјетског савеза са којима он има вишедецениску сарадњу у разним областима и тако подигну на ноге не само своју производњу већ и привреду у целој општини.

Фабрика пољопривредних машина и прикључне опреме Пољострој основана је 1950. године као радионица за поправку пољопривредних машина, а током времена развила се у поузданог производјача. Пољострој је тренутно прошао фазу системско – финансиског реструктуирања и ушао у фазу развоја производње у ком се траже стратешки партнери. Карић је навео да је Пољострој фабрика која још увек има свој бренд, и да је оно што производи, а посебно универзална српска машина која може да ради три радње у исто време, велика шанса да се повеже са белоруским производјачима пољопривредних машина.

Кандидат за председника општине Оџаци коалиције око СНС Душан Марјан примио је делегацију у породичном предузећу ДМ НИВЕТА чији је власник. Фирма основана у Бачком Брестовцу 1992. године је производно предузеће у области четака намењених домаћинству и личној хигијени. Дугогодишњи рад, брижљиво планирање, превазилажење свих тешкоћа у пословању и инвестирање у квалитет машина за производњу и квалитет сировина, резултирао је у развитак стабилног и поузданог предузећа, са признатим квалитетом готових производа. Карић је навео да га ово предузеће подсећа на почетке које је имао са својом браћом и сетром у Пећи, и похвалио напоре које Марјан улаже и како преноси вештине на свог сина. Ово је оно што треба Србији, Ово је оно што треба да подрже и банке за развој и министраства за привреду и економију

Да би постојали мали предузетници, морају да постоје и велики, као што је фабрика Хипол, први и једини домаћи произвођач полипропилена, јер једни без других не могу, нагласио је Карић током посете тој фабрици. Хипол је активан је од 1983. године и броји 308 запослених. Фабрика је мала, капацитета само 35.000 т/г, нема око себе комплекс и нема економију количина, али има велику флексибилност и спремност да уважи захтеве сваког појединачног купца. Карић је током посете нагласио да је најлакше је рећи кључ у браву, али да се не ради само о хиљадама радника који остају без посла, него и великом броју коопераната са којима се сарадјује. Зато, како је навео, морамо да се боримо и ми у парламенту и у влади да би променили слику о томе

Градјани општине Оџаци гласањем за коалицију коју предводи СНС могу да очекују боље дане, истакао је Карић и додао да нико не треба да се плаши промена, јер су оне ту да би се ишло напред. Карић наводи и да измедју Србије и Русије сам број посета на највишем државном нивоу у протеклих годину дана сведочи о томе на колики је ниво сарадња подигнута.

Након обиласка фабрика, народни посланик Карић разговарао је са градјанима Оџака, а овом посетом Покрет Снага Србије БК пружио је подршку коалиционим партнерима из СНС на предстојећим изборима. У делегацији која је посетила Оџаке били су и комерциијални директор БК групе у Србији Милош Вучинић, председница извршног одбора ПСС – БК Перса Мињовић и председник општинског одбора ПСС – БК у Оџацима Чедомир Станојевић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име