Почасни конзули и амбасадор Белорусије најавили повећање робне размене са Србијом (ВИДЕО)

0
2675

„Повећање робне размене главни је циљ сарадње у 2018. години између Србије и Белорусије“, изјавио је данас Драгомир Карић, почасни конзул Белорусије у Београду.

Амбасадор Белорусије Валерији Бриљов данас је у друштву Драгомира Карића и почасних конзула Белорусије у Србији Драгољуба Швоње и Зорана Вуловића присуствовао пријему који је поводом новогодишњих празника организовао министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Амбасадор Бриљов дао је ексклузивну изјаву о плановима сарадње ове две земље у наредној години.

„Трговинска размена Србије и Белорусије увећана је 200 одсто прошле године. Та сарадња и добри политички односи су основ и будућих односа. Ове године очекује се и да председник Александар Лукашенко посети Србију. Надамо се да ће до његовог доласака бити потписани споразуми који ће омогућити већи извоз српских производа у Белорусију, и белоруских производа у Србију“, рекао је амбасадопр Бриљов.

Драгомир Карић као стратешки циљ сарадње наше земље и Белорусије најавио је повећање робне размене.

Почасни конзул Драгољуб Швоња најавио је повећање размене пољопривредних производа, а почасни конзул Зоран Вуловић сарадњу у набавци аутобуса за градски превоз, који би могли да буду извожени и у друге земље.

Посебно изненађење за Београђане могао би да представља електро аутобус, који би на улицама престонице могао да се појави до краја године.

Свима желим много личних и професионалних успеха, здравља, среће, благостања, а целом свету мирну и просперитетну 2018. годину“, овако је министар Ивица Дачић честитао Нову годину.

Пријему су се одазвали амбасадор Русије, Александар Чепурин, Америке – Кајл Скот, Немачке – Аксел Дитман, као и представници свих дипломатских представништава у Србији.

Министар Дачић је рекао да „можемо бити задовољни постугнутим резултатима када је у питању спољна политика Србије у 2017. години.

Министар Дачић посебно се осврнуо на сарадњу Србије са Русијом, Америком и Кином.

Министар Дачић је на пријему рекао и да је Србију и Црну Гору, председник Европске Комисије Жан Клод Јункер издвојио као лидере европских институција, истакавши у говору о стању Уније да ће радити на стратегији за њихово успешно приступање до 2025. године.

„Тиме је по први пут јасније дефинисан временски оквир чланства Србије у ЕУ. Ово је веома добра порука за Србију која може позитивно да утиче не само на нашу земљу, већ и на европски пут остатка региона“, рекао је Дачић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име