Породица Карић прославила крсну славу Светог Јована
Патријарх Иринеј: Карићи су најјача породица у Србији и цењени су свуда у свету (ВИДЕО)

0
2973

Породица Карић је на Богојављење, у кругу најближе родбине, пресецањем славског колача са патријархом српским Иринејом започела прославу крсне славе Светог Јована Крститеља, коју је са бројним гостима обележила 20. јануара.

Званице су у Вили Јелена дочекивали Богољуб, Миланка, Драгомир, Зоран, Славица Карић, као и Оливера Карић Недељковић.

У присуству многих значајних личности из културног и друштвеног живота Србије, амбасадора и представника дипломатског кора, патријарх Иринеј је одржао краћу беседу нагласивши у њој значај који својим примером јединства и слоге породица Карић пружа свима.

– Уваженој и честитој породици Карић, мојим драгим Пећанцима, најсрдачније честитам крсну славу. Дивно је чути овај списак са именима чланова породице који је остатак некадашњег нашег живота када је породица имала по двадесет, тридесет чланова. Нажалост, данас ништа није тако угрожено као породица! Дужност и задатак наше Цркве и читавог друштва јесте да поврати улогу и значај породице, те прве школе у којој се стиче живот и знање за живот. Породица Карић је то очувала! – истакао је у својом говору патријарх Иринеј, након што је са свештенством Српске православне цркве отпевао тропар Светом Јовану Крститељу.

Он је казао да породица Карић ове године први пут своју славу обележила без свог духовног вође.

– Мати Ангелину смо недавно испратили Господу и она нас сада сигурно посматра из онога света. Верујем да се радује што породица наставља да живи животом који су она и њен дивни супруг Јанићије поставили као темељ. Желим породици пуно успеха, а ово је донекле и велики доказ шта значи јака породица. Породица Карић спада у ред најјачих породица код нас. Познати су и угледни у целом свету. Нека им Господ да оно што желе, а Господ ће им дати оно што су и заслужили и као што видимо, Богу хвала, Господ даје породици Карић свој благослов да успева у свим областима друштвеног и породичног живота. Нека је срећна слава, да славите много година. Све на славу божију и свога патрона Светог Јована Претече и Крститеља Господњег, на своју радост и радост свих нас. Живели на многаја љета! – рекао је патријарх српски Иринеј, благословивши све запослене у БК групи који раде у више од 12 држава у свету.

Карићи су одувек познати као чувари традиције и вредности породичног живота и слога, јер је породица била и биће најсигурније место. А то су показали и овога пута традиционално обележивши крсну славу, на коју су дошли и млађани Карићи из Канаде.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име