„Ово је Божији дар“: Драгомир Ј. Карић посетио Александровац и манифестацију „Жупска берба“ (ВИДЕО)

0
2311

Педесетчетврту традиционалну “Жупску бербу” посвећену грожђу, вину и виноградарима, на позив председника општине Александровац Југослава Стајковца, посетио је у недељу заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈА – БК, народни посланик и почасни конзул Белорусије Драгомир Ј. Карић.

Карић је уз пригодне почасти примљен код председника општине, где су се повели разговори о општини Александровац, као и како би Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК и породица Карић могли да помогну у даљем развоју.

Након тога, Карић је заједно са председницом Извршног одбора Главног одбора ПСС-БК Персом Мињовић, чланом ИО ГО ПСС-БК Златом Лончар Ћетковић и пријатељима, био почасни гост у чувеном александровачком предузећу “Вино Жупа”, где их је дочекао и пожелео добродошлицу генерални директор Раде Јевтовић и његов помоћник Гвозден Ђолић.

Представници компаније имали су прилику да на састанку Драгомиру Ј. Карићи и делегацији ПСС-БК презентују дугогодишњи рад, успехе и будуће планове александровачке “Вино Жупе”, као и да истакну значај овог бренда за Србију, али и инострано тржиште, чији се производи извозе за Русију и бројне друге европске земље.

Карић је на крају презентације похвалио све запослене који су својим преданим радом, искуством и вољом довели компанију ту где је сада и пожелео им све најбоље у даљем раду, обећавајући директорима да ће у наредној посети доћи заједно са амбасадорима, али и бизнисменима који су заинтересовани да познати српски бренд прошире на инострано тржиште.

“Традиционално долазим у Александровац и не пропуштам ниједну жупску бербу, нити орезивање жупских винограда чокота. Када год дођем у жупски музеј увек видим нешто ново и интересантно. Када год причам са директорком Јевтовићем, увек чујем нешто ново, што ме радује, шири моје видике и пуни ми душу и срце”, рекао је Карић током обиласка фабрике “Вино Жупа”.

Он је поделио са окупљеним гостима да никада у посету не долази сам, већ доводи нове људе, амбасадоре, бизнисмене и утицајне личности, како би видели лепоте овог дела Србије.

“Падине, висови и долине овог жупског басена су један велики божји дар. Овде све што се засади, никне, а Бог увек награди људе који желе да раде”, са поносом је рекао Карић.

Он је додао да у овој фабрици види могућности којих нема у Европи, и да једина земља у региону која може да се пореди са жупским виноградима и вином јесте братска Македонија.

“Било ми је невероватно драго када сам чуо да је власник “Вино Жупа” господин Шљивић одлучио да прошири тржиште и на Македонију, где данас ова фабрика има своје винограде. Мени ће бити велико задовољство да се у овом делу Србије оснује и Институт за виноградарство који ће изродити нове стручњаке из ове области”, истакао је заменик председника ПСС-БК, народник посланик и почасни конзул Белорусије и пожелео свим присутнима да Жупа и Александровац наставе да цветају.

Он је том приликом честитао свим мештанима што су истрајали и имали воље и жеље да остану у родном граду и развијају га.

“Постоје људи који раде у овако великим компанијама по неколико година, а онда отворе свој бизнис и знање које су покупили преточе у свој лични интерес. То није случај са директором “Вино Жупа” који несребично даје и шири своје знање, залаже се за ову компанију, жртвујући време проведено на путу и када није са својом породицом, јер је на исти начин је породица Карић водила бизнис и стекла све што има данас. Желим да честитам господину Јевтићу и пожелим му да једнога дана има и своју фирму, јер бити први човек овакве компаније данас је рударски посао, што значи да мора да брине о свему почев од производње, продаје, и како да обезбеди радницима плате”, додао је Карић и поновио да је у посету дошао и као почасни конзул Белорусије, обећавши да ће наредне године посетити фабрику са новим амбасадором Белорусије у Србији Валеријем Бриљевим.

Генерални директор Раде Јевтовић захвалио је Карићу што је прихватио позив да на овај празнични дан посети Александровац и њихову фабрику, нагласивши да му је драго што и даље постоје људи, попут породице Карић, који умеју да цене и препознају квалитетан рад и похвале успешне српске компаније, попут александровачке “Вино Жупа”, која је данас призната широм света.

“Велика је част да данас на празник вина имам у посети светског човека Драгомира Карића који на најбољи могући начин, као амбасадор наше компаније, промовише нас и наше успехе, труд и рад. Срећан сам јер ми Жупљани живимо за бербу и прераду грожђа, и током ове традиционалне манифестације отварамо врата гостима из целог света”, рекао је Јевтовић.

Он је са поносом нагласио да се у овим крајевима Србија производе најбоља вина на свету.

“Овом приликом бих да похвалим и истакнем значај малих винара, они су мали по производњи, али не и по квалитету”, додао је генерални директор “Вино Жупа”.

По завршетку презентације и обиласка фабрике, заменик председника ПСС-БК, народни посланик и почасни конзул Белорусије поклонио је генералном директору књигу “ПУТИН – снага Русије”, чији су аутори Богољуб и Драгомир Карић, уз посвету да као и водећи руски лидер одржи и прошири ову винску империју.

Драгомир Ј. Карић је искористио прилику да прошета “винском улицом”, где је одржан главни програм манифестације “Жупска берба”, и разговарао са бројним произвођачима вина о тренутној ситуацији у тој области и понудио савете како да на најбољи начин продају свој производ.

Шетајући главном улицом, Карића су поздрављали мештани Александровца, поручивши му да је породица Карић добродошла у овај део Србије, док им је заменик председника ПСС-БК, народни посланик и почасни конзул Белорусије обећао да ће странка и породица помоћи овој општини у даљем развоју.

У оквиру манифестације грађанима је традиционално сипано вино из градске фонтане, а Драгомир Ј. Карић је ове године имао ту част да мештане Александровца и околине послужи домаћим вином.

Овакву Србију желе председник Србије Александар Вучић и председник Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК Богољуб Карић.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име