„Ovo je Božiji dar“: Dragomir J. Karić posetio Aleksandrovac i manifestaciju „Župska berba“ (VIDEO)

0
2142

Pedesetčetvrtu tradicionalnu “Župsku berbu” posvećenu grožđu, vinu i vinogradarima, na poziv predsednika opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca, posetio je u nedelju zamenik predsednika Pokreta SNAGA SRBIJA – BK, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije Dragomir J. Karić.

Karić je uz prigodne počasti primljen kod predsednika opštine, gde su se poveli razgovori o opštini Aleksandrovac, kao i kako bi Pokret SNAGA SRBIJE – BK i porodica Karić mogli da pomognu u daljem razvoju.

Nakon toga, Karić je zajedno sa predsednicom Izvršnog odbora Glavnog odbora PSS-BK Persom Minjović, članom IO GO PSS-BK Zlatom Lončar Ćetković i prijateljima, bio počasni gost u čuvenom aleksandrovačkom preduzeću “Vino Župa”, gde ih je dočekao i poželeo dobrodošlicu generalni direktor Rade Jevtović i njegov pomoćnik Gvozden Đolić.

Predstavnici kompanije imali su priliku da na sastanku Dragomiru J. Karići i delegaciji PSS-BK prezentuju dugogodišnji rad, uspehe i buduće planove aleksandrovačke “Vino Župe”, kao i da istaknu značaj ovog brenda za Srbiju, ali i inostrano tržište, čiji se proizvodi izvoze za Rusiju i brojne druge evropske zemlje.

Karić je na kraju prezentacije pohvalio sve zaposlene koji su svojim predanim radom, iskustvom i voljom doveli kompaniju tu gde je sada i poželeo im sve najbolje u daljem radu, obećavajući direktorima da će u narednoj poseti doći zajedno sa ambasadorima, ali i biznismenima koji su zainteresovani da poznati srpski brend prošire na inostrano tržište.

“Tradicionalno dolazim u Aleksandrovac i ne propuštam nijednu župsku berbu, niti orezivanje župskih vinograda čokota. Kada god dođem u župski muzej uvek vidim nešto novo i interesantno. Kada god pričam sa direktorkom Jevtovićem, uvek čujem nešto novo, što me raduje, širi moje vidike i puni mi dušu i srce”, rekao je Karić tokom obilaska fabrike “Vino Župa”.

On je podelio sa okupljenim gostima da nikada u posetu ne dolazi sam, već dovodi nove ljude, ambasadore, biznismene i uticajne ličnosti, kako bi videli lepote ovog dela Srbije.

“Padine, visovi i doline ovog župskog basena su jedan veliki božji dar. Ovde sve što se zasadi, nikne, a Bog uvek nagradi ljude koji žele da rade”, sa ponosom je rekao Karić.

On je dodao da u ovoj fabrici vidi mogućnosti kojih nema u Evropi, i da jedina zemlja u regionu koja može da se poredi sa župskim vinogradima i vinom jeste bratska Makedonija.

“Bilo mi je neverovatno drago kada sam čuo da je vlasnik “Vino Župa” gospodin Šljivić odlučio da proširi tržište i na Makedoniju, gde danas ova fabrika ima svoje vinograde. Meni će biti veliko zadovoljstvo da se u ovom delu Srbije osnuje i Institut za vinogradarstvo koji će izroditi nove stručnjake iz ove oblasti”, istakao je zamenik predsednika PSS-BK, narodnik poslanik i počasni konzul Belorusije i poželeo svim prisutnima da Župa i Aleksandrovac nastave da cvetaju.

On je tom prilikom čestitao svim meštanima što su istrajali i imali volje i želje da ostanu u rodnom gradu i razvijaju ga.

“Postoje ljudi koji rade u ovako velikim kompanijama po nekoliko godina, a onda otvore svoj biznis i znanje koje su pokupili pretoče u svoj lični interes. To nije slučaj sa direktorom “Vino Župa” koji nesrebično daje i širi svoje znanje, zalaže se za ovu kompaniju, žrtvujući vreme provedeno na putu i kada nije sa svojom porodicom, jer je na isti način je porodica Karić vodila biznis i stekla sve što ima danas. Želim da čestitam gospodinu Jevtiću i poželim mu da jednoga dana ima i svoju firmu, jer biti prvi čovek ovakve kompanije danas je rudarski posao, što znači da mora da brine o svemu počev od proizvodnje, prodaje, i kako da obezbedi radnicima plate”, dodao je Karić i ponovio da je u posetu došao i kao počasni konzul Belorusije, obećavši da će naredne godine posetiti fabriku sa novim ambasadorom Belorusije u Srbiji Valerijem Briljevim.

Generalni direktor Rade Jevtović zahvalio je Kariću što je prihvatio poziv da na ovaj praznični dan poseti Aleksandrovac i njihovu fabriku, naglasivši da mu je drago što i dalje postoje ljudi, poput porodice Karić, koji umeju da cene i prepoznaju kvalitetan rad i pohvale uspešne srpske kompanije, poput aleksandrovačke “Vino Župa”, koja je danas priznata širom sveta.

“Velika je čast da danas na praznik vina imam u poseti svetskog čoveka Dragomira Karića koji na najbolji mogući način, kao ambasador naše kompanije, promoviše nas i naše uspehe, trud i rad. Srećan sam jer mi Župljani živimo za berbu i preradu grožđa, i tokom ove tradicionalne manifestacije otvaramo vrata gostima iz celog sveta”, rekao je Jevtović.

On je sa ponosom naglasio da se u ovim krajevima Srbija proizvode najbolja vina na svetu.

“Ovom prilikom bih da pohvalim i istaknem značaj malih vinara, oni su mali po proizvodnji, ali ne i po kvalitetu”, dodao je generalni direktor “Vino Župa”.

Po završetku prezentacije i obilaska fabrike, zamenik predsednika PSS-BK, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije poklonio je generalnom direktoru knjigu “PUTIN – snaga Rusije”, čiji su autori Bogoljub i Dragomir Karić, uz posvetu da kao i vodeći ruski lider održi i proširi ovu vinsku imperiju.

Dragomir J. Karić je iskoristio priliku da prošeta “vinskom ulicom”, gde je održan glavni program manifestacije “Župska berba”, i razgovarao sa brojnim proizvođačima vina o trenutnoj situaciji u toj oblasti i ponudio savete kako da na najbolji način prodaju svoj proizvod.

Šetajući glavnom ulicom, Karića su pozdravljali meštani Aleksandrovca, poručivši mu da je porodica Karić dobrodošla u ovaj deo Srbije, dok im je zamenik predsednika PSS-BK, narodni poslanik i počasni konzul Belorusije obećao da će stranka i porodica pomoći ovoj opštini u daljem razvoju.

U okviru manifestacije građanima je tradicionalno sipano vino iz gradske fontane, a Dragomir J. Karić je ove godine imao tu čast da meštane Aleksandrovca i okoline posluži domaćim vinom.

Ovakvu Srbiju žele predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Bogoljub Karić.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime