Отворена трећа изложба „Експо – Русија Србија 2016“ (ФОТО/ВИДЕО)

0
2199

Трећа међународна привредна изложба „Експо – Русија Србија 2016“ и Београдски пословни форум отворени су у Хотелу Метропол.

На скупу, који ће трајати два дана, представиће се више од 100 руских компанија.

Циљ изложбе је да своју делатност представи велики број руских компанија из више привредних области, а посебно да се представе мала и средња предузећа из различитих региона Русије. Изложбу Експо отворили су амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, потпредседник Привредне коморе Србије Мирослав Милетић, председник организационог одбора асоцијације „Зарубеж-Експо“ Давид Вартанов и представници Одбора за индустрију у Државној Думи Руске Федерације.

IMG_2941

Чепурин је том приликом рекао да је одржавање таквих манифестација веома важно и да су односи Србије и Русије прогресивни, а да посебну улогу у томе играју пословне везе и економски односи. Он је казао да је робна размена порасла, и да је Русија један од три најзначајнија трговинска партнера Србије те да се нада и даљем унапређењу привредне сарадње и порасту робне размене.

Руски дипломата је навео и да су направљени добри помаци у преговорима о извозу аутомобила из Србије на тржиште Евроазијске економске уније. Он је рекао да Србија има могућности из извоза на руско тржиште у области прехрамбених намирница, аутоделова, грађевинарства, а да ће Србију 24. марта посетити највеће руске компаније из области аутомобилске индустрије. Организатор изложбе је „Зарубеж-Експо“ под покровитељством Трговинско-индустријске коморе Руске Федерације,

IMG_2909

Привредне коморе Србије, уз подршку више руских министарстава, институција и пословних асоцијација. Изложба траје до 18. марта, а учествују руске фирме које се баве енергетиком, транспортом, ваздушним и железничким саобраћајем, грађевином, пољопривредом, индустријом нафте и гаса, фармацијом, телекомуникацијама, туризмом, банкарством и другим областима.

Отварању сајма присуствовао је и Драгомир Ј. Карић, привредник који дуги низ година ради на простору бивше СССР.

IMG_2974

„Српске компаније преузимају посао од турских и других компанија. Све те компаније се враћају на своје тржиште. За време СССР-а, СФР Југославија је имала 7 милијарди промета. На путу смо да обновимо то. Многе српске компаније наступају као руске, и углавном је тржиште остварено у потпуности. Читав грађевински бизнис, преузимају многе српске компаније. Што се тиче пољопривредних производа и ту су српске компаније заступљене. Знамо шта су санкције, и добро радимо“, навео је Драгомир Ј. Карић.

Пред окупљеним новинарима Драгомир Ј. Карић се је похвалио организаторе „Еxпо – Русија Србија 2016“, и рекао да је све и више него изванредно организовано и да је овај начин окупљања далеко ефикаснији од тога када се људи и компаније појаве на сајму.

IMG_2970

„Ово је изложба каква треба многима у Србији, да се конкретно сретну са онима који су заинтерсовани и са онима који могу да направе конкретан посао. Како је већ рекао амбасадор Александар Чепурин, сви наши односи су на високом нивоу. То је огромна заслуга амбасадора и његове команде у Србији. Нама остаје да као привредницима, и као људима који су у политици и пољопривреди, се максиално заложимо да се оствари стара руска пословица – прво контакти, па контракти“, рекао је Карић и нагласио колико му је драго што су отворена врата Руског капитала Србији.

IMG_2973

„Није довољна само љубав између наших народа, да бисмо били тако чврсто повезани. Овај данашњи дан је потврда да ми можемо много више на плану нашег повезивања и искрено сам обрадован да је Русија заинтересована да буде наш трговинско економски партнер. Велика заслуга припада и председнику Томиславу Николићу, премијеру Александру Вучићу, Привредној комори Србије и нашој амбасади у Русији. Нека нам је са срећом! Што Русија више јача, то је и Србији боље“, закључио је Драгомир Ј. Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име