Драгомир Ј. Карић за московски „Спутњик“: Русија показала способност да се одупре сваком непријатељу за време сиријске ваздушне кампање

0
1999

Dragomir Karic– Повлачење руског ратног ваздухопловства из Сирије ‘прекретница „у помирењу истиче Карић.

Спутњик/ Рамил Ситдиков

МОСКВА, 15. марта (Спутњик) – Повлачењем руских снага из Сирије настао је „преокрет“ у петогодишњем грађанском рату у овој земљи, изјавио је члан Скупштине Србије, Драгомир Карић Спутњик-у у уторак.

У понедељак, руски председник Владимир Путин наредио је повлачење главног дела ваздушних снага из Сирије, почев од уторка, пошто су главни задаци петомесечне операције против терористичке групе у Сирији постигнути у потпуности.

„Сиријска криза је дошла до прекретнице, након година патње и крвопролића изазваног неодговорном политиком спољашњих утицаја на унутрашње послове ове државе“, рекао је члан врховног законодавног тела, посланик из Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, коментаришући одлуку Русије да повуче своје ваздушне снаге из Сирије.

„Криза у Сирији је коначно ушла у област међународног права и даље присуство руске војске у претходном обиму није више потребно“, додао је Карић.

Саопштење о повлачењу руског ваздухопловства поклопило се са обнављањем мировних преговора Сирије подржаних од стране УН, који ће се одржати у Женеви у понедељак.

Сирија је огрезла у грађанском рату од 2011. године, у коме се владине снаге боре против више опозиционих фракција и радикалних група.

http://sputniknews.com/politics/20160316/1036364962/russia-enemy-resist-syria.html

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име