Dragomir J. Karić za moskovski „Sputnjik“: Rusija pokazala sposobnost da se odupre svakom neprijatelju za vreme sirijske vazdušne kampanje

0
1823

Dragomir Karic– Povlačenje ruskog ratnog vazduhoplovstva iz Sirije ‘prekretnica „u pomirenju ističe Karić.

Sputnjik/ Ramil Sitdikov

MOSKVA, 15. marta (Sputnjik) – Povlačenjem ruskih snaga iz Sirije nastao je „preokret“ u petogodišnjem građanskom ratu u ovoj zemlji, izjavio je član Skupštine Srbije, Dragomir Karić Sputnjik-u u utorak.

U ponedeljak, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je povlačenje glavnog dela vazdušnih snaga iz Sirije, počev od utorka, pošto su glavni zadaci petomesečne operacije protiv terorističke grupe u Siriji postignuti u potpunosti.

„Sirijska kriza je došla do prekretnice, nakon godina patnje i krvoprolića izazvanog neodgovornom politikom spoljašnjih uticaja na unutrašnje poslove ove države“, rekao je član vrhovnog zakonodavnog tela, poslanik iz Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, komentarišući odluku Rusije da povuče svoje vazdušne snage iz Sirije.

„Kriza u Siriji je konačno ušla u oblast međunarodnog prava i dalje prisustvo ruske vojske u prethodnom obimu nije više potrebno“, dodao je Karić.

Saopštenje o povlačenju ruskog vazduhoplovstva poklopilo se sa obnavljanjem mirovnih pregovora Sirije podržanih od strane UN, koji će se održati u Ženevi u ponedeljak.

Sirija je ogrezla u građanskom ratu od 2011. godine, u kome se vladine snage bore protiv više opozicionih frakcija i radikalnih grupa.

http://sputniknews.com/politics/20160316/1036364962/russia-enemy-resist-syria.html

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime