Otvorena izložba i prikazan film u čast generala Mihailovića – „Za Kralja i Otadžbinu“ (foto)

0
2186

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su domaćini otvaranja izložbe „General Mihailović – prvi borac za slobodu u okupiranoj Evropi“ danas u Belom Dvoru u Beogradu. Svečani prijem u Belom Dvoru priređen je u čast premijere filma „Za Kralja i Otadžbinu“ autora Radoša Bajića.

Pozdravljajući goste, NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je istakao: Nacionalno pomirenje može da počiva samo na istini, ispravljanju nepravdi i praštanju. Našoj zemlji je neophodno više jedinstva, pravde i pravičnosti za sve. Molimo se za sve koji su izgubili svoje živote na svim stranama!“, istakao je Prestolonaslednik.

Obraćajući se prisutnima, autor filma „Za Kralja i Otadžbinu“ g-din Radoš Bajić je istakao: „Na kraju teškog i trnovitog puta posle deset epizoda TV Serije „Ravna Gora“, kojoj su tek što je uzletela sasečena krila – filmom „Za Kralja i Otadžbinu“ opraštam se od teme koja je više od sedam decenija bila zabranjena, skrajnuta i zatrpana lažima, jednoumljem i beščašćem. Opraštam se, a tek smo počeli. Kada Vas večeras vidim, u ovolikom broju, sa srcima za istinu i za pravdu – ne žalim što sam počinjao“- istakao je g-din Bajić.

Nakon izložbe ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije među kojima i Dragomir J. Karić i Olivera Karić Nedeljković prisustvovali su premijeri filma „Za Kralja i otadžbinu“ u beogradskom Sava centru.

Na bioskopsko platno preneta je sudbina srpskog ratnika, bivšeg kaplara, koji se, pošto je posle Drugog svetskog rata emigrirao, vraća u otadžbinu, podsećajući na tragediju jednog vremena.

Glavne uloge tumače Marko Nikolić, Nenad Okanović, Neda Arnerić i Nebojša Glogovac.

Po završenoj projekciji, prisutnima se obratio Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar koji je odlikovao g-dina Radoša Bajića, autora filma Ordenom Krune III reda, za zasluge za Kraljevski Dom, za narodno i opšte dobro.

Svi građani koji su zainteresovani da posete ovu interesantnu izložbu, mogu to da učine svakog radnog dana do 3. aprila 2015. godine.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime