Камлауи: Србија међу првима пружила подршку Тунису

0
2019

Амбасадор Туниса у Београду Мажид Камлауи поручио је да је Тунис предузео све могуће безбедносне мере након терористичког напада како се такви догађаји не би више поновили и да би се грађани и туристи осећали сигурно.

„Напад који се догодио у Тунису је напад против читавог човечанства. Ми смо од ове тешке несреће изашли снажнији него икад“, рекао је Камлауи и додао да „сви заједно можемо да победимо тероризам“.

„Србија је међу пријатељским земљама које су међу првима пружиле подршку и ту мислим нарочито на премијера Александра Вучића“, рекао је Камлауи на пријему поводом 59. годишњице независности те земље.

Он је истакао да су поруке наклоности и саучешћа које је добио из Србије после терористичког напада на музеј „Бардо“ у коме су погинуле 23 особе, међу којима 20 страних туриста, веома добро примљене и схваћене у Тунису те да представљају најбољу подршку и доказ нераскидиве солидарности тунишком народу.

„Ми вам то нећемо никада заборавити, поготово у оваквим околностима. Хвала много“, рекао је амбасадор обраћајући се званицама на пријему.

Имајући у виду да је Тунис трећа дестинација српским туристима, Камлауи је поручио да нема разлога за панику и да су „наши пријатељи Срби, сестре и браћа увек добродошли“.
Рекао је да очекује да ће билатерална сарадња, нарочито на економском плану, ове године достићи виши ниво и да ће се развити онолико колико су се развили и одлични политички односи истакавши да они нису подлегли искушењима времена.

„Ти односи ће за будуће генерације бити светионик и подстрек, који ће им помоћи, не само да их одрже, већ да их додатно развију за добробит и у интересу обе земље и оба пријатељска народа“, рекао је Камлауи.

Пријему у хотелу „Хајат“ присуствовали су бројни представници дипломатског кора, културног и јавног живота, а уприличена је модна ревија традиционалних женских ношњи тунижанске креаторке.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име