Kamlaui: Srbija među prvima pružila podršku Tunisu

0
1977

Ambasador Tunisa u Beogradu Mažid Kamlaui poručio je da je Tunis preduzeo sve moguće bezbednosne mere nakon terorističkog napada kako se takvi događaji ne bi više ponovili i da bi se građani i turisti osećali sigurno.

„Napad koji se dogodio u Tunisu je napad protiv čitavog čovečanstva. Mi smo od ove teške nesreće izašli snažniji nego ikad“, rekao je Kamlaui i dodao da „svi zajedno možemo da pobedimo terorizam“.

„Srbija je među prijateljskim zemljama koje su među prvima pružile podršku i tu mislim naročito na premijera Aleksandra Vučića“, rekao je Kamlaui na prijemu povodom 59. godišnjice nezavisnosti te zemlje.

On je istakao da su poruke naklonosti i saučešća koje je dobio iz Srbije posle terorističkog napada na muzej „Bardo“ u kome su poginule 23 osobe, među kojima 20 stranih turista, veoma dobro primljene i shvaćene u Tunisu te da predstavljaju najbolju podršku i dokaz neraskidive solidarnosti tuniškom narodu.

„Mi vam to nećemo nikada zaboraviti, pogotovo u ovakvim okolnostima. Hvala mnogo“, rekao je ambasador obraćajući se zvanicama na prijemu.

Imajući u vidu da je Tunis treća destinacija srpskim turistima, Kamlaui je poručio da nema razloga za paniku i da su „naši prijatelji Srbi, sestre i braća uvek dobrodošli“.
Rekao je da očekuje da će bilateralna saradnja, naročito na ekonomskom planu, ove godine dostići viši nivo i da će se razviti onoliko koliko su se razvili i odlični politički odnosi istakavši da oni nisu podlegli iskušenjima vremena.

„Ti odnosi će za buduće generacije biti svetionik i podstrek, koji će im pomoći, ne samo da ih održe, već da ih dodatno razviju za dobrobit i u interesu obe zemlje i oba prijateljska naroda“, rekao je Kamlaui.

Prijemu u hotelu „Hajat“ prisustvovali su brojni predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života, a upriličena je modna revija tradicionalnih ženskih nošnji tunižanske kreatorke.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime