Отворена изложба и приказан филм у част генерала Михаиловића – „За Краља и Отаџбину“ (фото)

0
2159

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су домаћини отварања изложбе „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“ данас у Белом Двору у Београду. Свечани пријем у Белом Двору приређен је у част премијере филма „За Краља и Отаџбину“ аутора Радоша Бајића.

Поздрављајући госте, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је истакао: Национално помирење може да почива само на истини, исправљању неправди и праштању. Нашој земљи је неопходно више јединства, правде и правичности за све. Молимо се за све који су изгубили своје животе на свим странама!“, истакао је Престолонаследник.

Обраћајући се присутнима, аутор филма „За Краља и Отаџбину“ г-дин Радош Бајић је истакао: „На крају тешког и трновитог пута после десет епизода ТВ Серије „Равна Гора“, којој су тек што је узлетела сасечена крила – филмом „За Краља и Отаџбину“ опраштам се од теме која је више од седам деценија била забрањена, скрајнута и затрпана лажима, једноумљем и бешчашћем. Опраштам се, а тек смо почели. Када Вас вечерас видим, у оволиком броју, са срцима за истину и за правду – не жалим што сам почињао“- истакао је г-дин Бајић.

Након изложбе личности из културног и јавног живота Србије међу којима и Драгомир Ј. Карић и Оливера Карић Недељковић присуствовали су премијери филма „За Краља и отаџбину“ у београдском Сава центру.

На биоскопско платно пренета је судбина српског ратника, бившег каплара, који се, пошто је после Другог светског рата емигрирао, враћа у отаџбину, подсећајући на трагедију једног времена.

Главне улоге тумаче Марко Николић, Ненад Окановић, Неда Арнерић и Небојша Глоговац.

По завршеној пројекцији, присутнима се обратио Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар који је одликовао г-дина Радоша Бајића, аутора филма Орденом Круне III реда, за заслуге за Краљевски Дом, за народно и опште добро.

Сви грађани који су заинтересовани да посете ову интересантну изложбу, могу то да учине сваког радног дана до 3. априла 2015. године.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име