Освештана срква Св. Јована у Кончареву *ФОТО/ВИДЕО

0
2059

Патријарх српски Иринеј освештао је цркву Светог Јована Крститеља у Кончареву код Јагодине чији је ктитор председник Скупштине града Јагодине и лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма коме је због тога уручен орден Светог Саве првог степена.

– Овај предивни храм украсио би и наш престони град Београд и сваки велики град у свету и Европи. Овај предиван храм израз је љубави ктитора његовог. Има ли нешто веће него подигнути дом имену Божијем, има ли нешто племенитије него подигнути дом великом пророку Јовану Крститељу – рекао је патријарх Иринеј после литургије.
IMG_7269

Патријарх је рекао да је ктитор Драган Марковић много чинио за свој народ, као и да је дао пример многима другима како треба мислити о својој породици, свом селу, те поручио да се и други моћни и угледни људи угледају на њега и следе његов пример.

Марковић је рекао да ову цркву његова породица и предузеће АТП „Палма“ гради девет година.

-Ову цркву неће користити само грађани Кончарева него и грађани Србије. Ово ће бити туристичка дестинација. Овај храм ће се наћи на туристичкој карти јер је прошле године у Јагодину дошло 400.000 туриста. Ја сам захвалан патријарху и владики што су одвојили време и дошли да освештају храм, рекао је он и додао да није желео да се његова слика нађе међу фрескама на зиду у цркви.

– Ја сам привреднник и политичар, мени није место међу свецима. Морамо да поштујемо свеце али ми који имамо морамо да помажемо онима који немају, истакао је Марковић и поручио да сви политичари морају да буду уједињени око цркве.

Освештавању цркве присуствовали су функционери Социјалситичке партије Србије Ивица Дачић, Александар Антић,народни посланик Драгомир Ј. Карић, представници јавног и политичког живота Јагодине и Србије и бројни верници. Народни посланик Драгомир Ј. Карић, честитао је Марковићу на заслуженом ордену као и н а снази и истрајности да подигне овако лепу цркву.
IMG_7393

– Ово је велики дан за Српску Парвославну Цркву за мештане Кончарева, за читаву епархију шумадијску. Сматрам да је данашњи дан велика порука и подршка, премијеру Вучићу, да види шта ради и како један привредник може да мења слику округа а и шире. Изградњом цркве, Марковић је са својом породицом преузео и друге обавезе, сматра Карић и додаје.

Деца ће да се рађају, долазиће инвеститори и Дрган Марковић из дана у дан, својим примером, примером својих сарадника, породице доказује да је Србија на правом путу и да ће ићи само напред. Уз поштовање цркве И уз Божју помоћ овај крај очекују још бољи дани! На многаја љета, закључио је посланик Карић.

IMG_7352
IMG_7413
IMG_7418

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име