Osveštana srkva Sv. Jovana u Končarevu *FOTO/VIDEO

0
2066

Patrijarh srpski Irinej osveštao je crkvu Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kod Jagodine čiji je ktitor predsednik Skupštine grada Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kome je zbog toga uručen orden Svetog Save prvog stepena.

– Ovaj predivni hram ukrasio bi i naš prestoni grad Beograd i svaki veliki grad u svetu i Evropi. Ovaj predivan hram izraz je ljubavi ktitora njegovog. Ima li nešto veće nego podignuti dom imenu Božijem, ima li nešto plemenitije nego podignuti dom velikom proroku Jovanu Krstitelju – rekao je patrijarh Irinej posle liturgije.
IMG_7269

Patrijarh je rekao da je ktitor Dragan Marković mnogo činio za svoj narod, kao i da je dao primer mnogima drugima kako treba misliti o svojoj porodici, svom selu, te poručio da se i drugi moćni i ugledni ljudi ugledaju na njega i slede njegov primer.

Marković je rekao da ovu crkvu njegova porodica i preduzeće ATP „Palma“ gradi devet godina.

-Ovu crkvu neće koristiti samo građani Končareva nego i građani Srbije. Ovo će biti turistička destinacija. Ovaj hram će se naći na turističkoj karti jer je prošle godine u Jagodinu došlo 400.000 turista. Ja sam zahvalan patrijarhu i vladiki što su odvojili vreme i došli da osveštaju hram, rekao je on i dodao da nije želeo da se njegova slika nađe među freskama na zidu u crkvi.

– Ja sam privrednnik i političar, meni nije mesto među svecima. Moramo da poštujemo svece ali mi koji imamo moramo da pomažemo onima koji nemaju, istakao je Marković i poručio da svi političari moraju da budu ujedinjeni oko crkve.

Osveštavanju crkve prisustvovali su funkcioneri Socijalsitičke partije Srbije Ivica Dačić, Aleksandar Antić,narodni poslanik Dragomir J. Karić, predstavnici javnog i političkog života Jagodine i Srbije i brojni vernici. Narodni poslanik Dragomir J. Karić, čestitao je Markoviću na zasluženom ordenu kao i n a snazi i istrajnosti da podigne ovako lepu crkvu.
IMG_7393

– Ovo je veliki dan za Srpsku Parvoslavnu Crkvu za meštane Končareva, za čitavu eparhiju šumadijsku. Smatram da je današnji dan velika poruka i podrška, premijeru Vučiću, da vidi šta radi i kako jedan privrednik može da menja sliku okruga a i šire. Izgradnjom crkve, Marković je sa svojom porodicom preuzeo i druge obaveze, smatra Karić i dodaje.

Deca će da se rađaju, dolaziće investitori i Drgan Marković iz dana u dan, svojim primerom, primerom svojih saradnika, porodice dokazuje da je Srbija na pravom putu i da će ići samo napred. Uz poštovanje crkve I uz Božju pomoć ovaj kraj očekuju još bolji dani! Na mnogaja ljeta, zaključio je poslanik Karić.

IMG_7352
IMG_7413
IMG_7418

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime