ОСНОВАНА КОМПАНИЈА “ТЕСЛА ГРАД БК” д.о.о.

0
3307

У циљу што ефикасније реализације пројекта “TESLA CITY” у Београду, недавно је основана компанија “ТЕСЛА ГРАД БК” д.о.о., као нова чланица БК Групе.

Вредност многофункционалног пројекта “TESLA CITY” у Београду износи око 4 милијарде евра.

Узимајући у обзир огромно искуство БК Групе у изградњи сличних пројеката, планирани рок изградње је 5 година.

Тим поводом, представници БК Групе састаће се 9 септембра у Скупштини града са градоначелником Београда, г-ном Синишом Малим, и презентовати пројекат “TESLA CITY”.

Компанија БК Група предложила је идејно решење пројекта “TESLA CITY”, који је на основу техничког задатка пројектовала француска компанија „Valode&Pistre“.

За саме ауторе пројекта, француску реномирану компанију „Valode&Pistre“, представља велико задовољство што ће пројекат бити реализован у Србији.

Поред пројекта “Београд на води”, ово ће бити још један стратешки пројекат за Србију са којим ће Београд потврдити своју лидерску позицију у региону.

Реализација пројекта “TESLA CITY” посебно је важан догађај, данас када је читава Европа у огромним економским проблемима, и када најстабилније европске државе бележе економски пад и раст стопе незапослености.

Пројекат “TESLA CITY” обезбедиће нови импулс за запошљавање младих, упослиће десетине хиљада људи, како директно кроз градњу, тако и индиректно кроз производњу материјала, као што су грађевински материјали, намештај, детаљи ентеријера и екстеријера.

Будући да је интересовање страних компанија за овај пројекат огромно, биће основан конзорцијум регионалних компанија, у којем ће компаније из Љубљане, Загреба, Скопља, Приштине, Подгорице, Сарајева и других градова, учествовати у реализацији пројекта.

Пројекат ће изводити јадна од најстаријих и првих приватних компанија основаних на територији бивше Југославије, чији су осниваци Браћа Карић из Пећи. Они су прве привате фабрике основали пре 40 година, И већ три деценије активно учествују у изградњи крупних грађевинских пројеката (више милиона квадратних метара) у осам држава бившег Совјетског Савеза. БК Компанија је једна од највећих компанија у Европи по изградњи мега-пројеката са концепцијом „град у граду“.

Неки од пројеката које је БК Група изградила као генерални извођач радова у Русији данас су симбол Москве, например: Административна зграда Централне Банке Русије, поред Кремља, главни трезор Централне Банке Русије у Москви, највећи универзитет у Јакутску, стратешки објекти у Сибиру, на Чукотки као што је аеродром и комплекс зграда за царинску управу, хотели и многи други.

Компанија БК Група, током 4 деценије свога рада, уноси живот у пројекте које реализује, дајући им много веће значење за економију земље у којој се пројекат реализује, генеришући идеје И привлачећи инвеститоре, чиме подиже ниво и свест економије.

Управо са оваквом филозофијом пословања компанија БК Група позвана је од стране влада многих држава у свету како би у њиховим главним градовима градила уникатне пројекте, уносећи тако нови живот у сваки пројекат побољшавјући на тај начин економску ситуацију на тржишту.

Поред наведеног пројекта, БК Група припремила је предлог изградње од укупно 1 милион квадратних метара (тј. појединачних објеката до 50 000 квм.) и у другим градовима Републике Србије. На тај начин обновила би се грађевинска и производна индустрија у Србији и обучили нови кадрови. Овим би се српској економији обезбедио обрт од више милијарди евра.

Након састанка заказаног у Скупштини, очекује се предлог локација за изградњу пројекта од градских власти.

Информативна служба БК Компаније

foto2foto3

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име