Сусрет Амбасадора са члановима Парламентарне групе пријатељства са Ираном

0
2625

Њ.Е. господин Мајид Фахим Поур састао се са председником Посланичке групе пријатељства са Ираном господином Маријаном Ристичевићем и чланови Групе у Дому Народне Скупштине Републике Србије.

Амбасадор Фахим Поур је на састанку изразио наду да ће се парламентарни и укупни билатерални односи две земље у будућности унапредити, подвукавши значај Србије као фактора стабилности региона Западног Балкана, истовремено наглашавајући исти утицај који Иран има на Блиском Истоку.

Председник Парламентарне групе пријатељства са Ираном, господин Маријан Ристичевић истакао је дугогодишње пријатељске односе Србије и Ирана и изразио наду да ће се они наставити и у будућности. Он је указао на сличне историјске и политичке околности којима су две земље били изложене што је, како је навео, разлог још бољег међусобног разумевања два народа. Ристичевић је захвалио Амбасадору Фахим Поуру на помоћи коју је Иран упутио за настрадале у поплавама које су погодиле Србију.


Саговорници су се сложили да постоји потенцијал да се привредна сарадња две земље унапреди и изразили спремност да се лично заложе за конкретизацију свих њених видова.

На састанку су размотрене могућности обостраног укидања визног режима у циљу успостављања брже привредне размена две земље.

Обострано је оцењено да би у наредном периоду требало да дође и до размене посета парламентарних делегација Србије и Ирана.

У разговору су учествовали и чланови Парламентарне групе пријатељства са Ираном господин Драгомир Ј. Карић и госпођа Марија Стевановић, као и народни посланик господин Миодраг Николић, који су предложили успостављање сарадње Србије и Ирана у областима науке, образовања, енергетике, пољопривреде и екологије.

DSCN4167

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име