Održan Sajam etno hrane i pića na Beogradskom sajmu

0
2217

Na ovogodišnjem jubilarnom, desetom po redu, Sajmu etno hrane i pića predstavilo se oko 400 proizvođača hrane i pića iz Srbije, Indije, Grčke, Makedonije i Republike Srpske, a preko zastupnika i proizvodjači iz Italije. Izloženo je više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković koja je istakla da „Srbija ima potencijale za proizvodnju tradionalnih proizvoda i da veliki broj malih poljoprivrednih gazdinstava mogu da se uključe u tu vrstu proizvodnje.“
IMG_0067Sajam etno hrane i pića, čiji je slogan „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“, posetile su mnoge ugledne ličnosti ne samo iz Srbije. U društvu ambasadora Indonezije u Srbiji Harija Ričarda Džejmsa Kandua sajamske štandove posetio je i narodni poslanik Dragomir J. Karić uživajući u tradicionalnoj srpskoj trpezi svrljiškog i župskog kraja.

Ambasador Indonezije i poslanik Karić, koji je i član Poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Indonezije, složili su se da je ovakva sajamska manifestacija potrebna regionu Balkana, ali da se još više mora raditi na njenoj promociji i popularizaciji.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime