Одржан Сајам етно хране и пића на Београдском сајму

0
2202

На овогодишњем јубиларном, десетом по реду, Сајму етно хране и пића представило се око 400 произвођача хране и пића из Србије, Индије, Грчке, Македоније и Републике Српске, а преко заступника и производјачи из Италије. Изложено је више од 2.000 различитих традиционалних прехрамбених производа најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Сајам је отворила министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић која је истакла да „Србија има потенцијале за производњу традионалних производа и да велики број малих пољопривредних газдинстава могу да се укључе у ту врсту производње.“
IMG_0067Сајам етно хране и пића, чији је слоган „Утемељење робне марке етно производа“, посетиле су многе угледне личности не само из Србије. У друштву амбасадора Индонезије у Србији Харија Ричарда Џејмса Кандуа сајамске штандове посетио је и народни посланик Драгомир Ј. Карић уживајући у традиционалној српској трпези сврљишког и жупског краја.

Амбасадор Индонезије и посланик Карић, који је и члан Посланичке групе пријатељства Србије и Индонезије, сложили су се да је оваква сајамска манифестација потребна региону Балкана, али да се још више мора радити на њеној промоцији и популаризацији.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име