Obeležen Dan opštine Aleksandrovac: Ambasadoru Čuševu dodeljena zlatna plaketa (VIDEO)

0
1915

 

Dan opštine Aleksandrovac i Sveti Trifun zaštitnik vinogradara obeležen je danas dodelom priznanja ove opštine.

Predsednik opštine dr Jugoslav Stajkovac ovom prilikom uručio je priznanja, pohvale i plakete najzaslužnijima za razvoj opštine koja neguje tradiciju vina i vinogradarstva.

Njegovoj ekselenciji ambasadoru Belorusije u Beogradu Vladimiru Nikolajeviču Čuševu dodeljena je zlatna plaketa za izuzetnu saradnju sa opštinom Aleksandrovac.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas prisustvovao ovoj proslavi i što sam dobitnik priznanja na današnji dan. Mi uvek kažemo da smo braća i na takav način pomažemo jedni druge, i u ekonomskoj i obrazovnoj saradnji, ali i u svim drugim oblastima. Belorusija uvek poziva da Srbija ostane naš ključni partner na Balkanu. Belorusiju je posetio premijer Srbije Alekdsandar Vučić, što je prva poseta u istoriji bilateralnih odnosa, a tada je potpisan niz ugovora za nastavak saradnje dve zemlje“, rekao je ambasador Čušev, zahvalivši se Dragomiru J. Kariću i Bogoljubu J. Kariću za saradnju sa Belorusijom.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić pohvalio je učinak predsednika opštine Aleksandrovac dr Jugoslava Stajkovca.

„Dr Stajkovac je poboljšao životni standard u svakom selu u opštini. Uspeli su da stvore mnogo malih vinarija. Nadam se da će se ovi krajevi na jugu, uz odličnu poziciju i strategiju predsednika vlade Aleksandra Vučića, još bolje i brže razvijati da bi građani ostali ovde na svojim vekovnim ognjištima.“

Predsednik opštine dr Jugoslav Stajkovac istakao je da je za dalji razvoj opštine Aleksandrovac ključna poljoprivredna proitvodnja, a posebno vinogradarstva.

„Župa je jedno od najstarijih vinogradarskih područja i vinogradarenje je viševekovna tradcija. Mi tradiciju čuvamo i osmišljavamo nove sadržaje u vinogradarskoj proizvodnji. Svake godine imamo sve više zasada, a Župa je najpoznatije vinogradarsko područje u Evropi. Svakodnevno su naši vredni vinogradari u svojim vinogradima i proizvode najkvalitetnija vina“, poručio je dr Stajkovac.

Obeležavanju Dana opštine Aleksandrovac, pored brojnih gostiju iz političkog, privrednog i javnog života Rasinskog okruga prisustvovali su i predstavnici Alfa BK Univerziteta.

Svečanost je nastvaljena rezanjem slavskog kolača ispred muzeja vina a u vinogradu Muzeja simbolično su orezani i prvi čokoti.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime