Обележен Дан општине Александровац: Амбасадору Чушеву додељена златна плакета (ВИДЕО)

0
2187

 

Дан општине Александровац и Свети Трифун заштитник виноградара обележен је данас доделом признања ове општине.

Председник општине др Југослав Стајковац овом приликом уручио је признања, похвале и плакете најзаслужнијима за развој општине која негује традицију вина и виноградарства.

Његовој екселенцији амбасадору Белорусије у Београду Владимиру Николајевичу Чушеву додељена је златна плакета за изузетну сарадњу са општином Александровац.

„Велика ми је част и задовољство што сам данас присуствовао овој прослави и што сам добитник признања на данашњи дан. Ми увек кажемо да смо браћа и на такав начин помажемо једни друге, и у економској и образовној сарадњи, али и у свим другим областима. Белорусија увек позива да Србија остане наш кључни партнер на Балкану. Белорусију је посетио премијер Србије Алекдсандар Вучић, што је прва посета у историји билатералних односа, а тада је потписан низ уговора за наставак сарадње две земље“, рекао је амбасадор Чушев, захваливши се Драгомиру Ј. Карићу и Богољубу Ј. Карићу за сарадњу са Белорусијом.

Народни посланик Драгомир Ј. Карић похвалио је учинак председника општине Александровац др Југослава Стајковца.

„Др Стајковац је побољшао животни стандард у сваком селу у општини. Успели су да створе много малих винарија. Надам се да ће се ови крајеви на југу, уз одличну позицију и стратегију председника владе Александра Вучића, још боље и брже развијати да би грађани остали овде на својим вековним огњиштима.“

Председник општине др Југослав Стајковац истакао је да је за даљи развој општине Александровац кључна пољопривредна проитводња, а посебно виноградарства.

„Жупа је једно од најстаријих виноградарских подручја и виноградарење је вишевековна традција. Ми традицију чувамо и осмишљавамо нове садржаје у виноградарској производњи. Сваке године имамо све више засада, а Жупа је најпознатије виноградарско подручје у Европи. Свакодневно су наши вредни виноградари у својим виноградима и производе најквалитетнија вина“, поручио је др Стајковац.

Обележавању Дана општине Александровац, поред бројних гостију из политичког, привредног и јавног живота Расинског округа присуствовали су и представници Алфа БК Универзитета.

Свечаност је настваљена резањем славског колача испред музеја вина а у винограду Музеја симболично су орезани и први чокоти.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име