Обележен Дан независности Црне Горе (ФОТО)

0
2157

Амбасада Црне Горе у Србији је организовала пријем поводом 21. маја, Дана независности Црне Горе, а амбасадор те земље Бранислав Мићуновић поручио је да између Београда и Подгорице нема ниједног отвореног питања.

– Данас заједно обележавамо деценију обнове независности, 21. мај један од највећих догађаја у историји Црне Горе – рекао је окупљенима Мићуновић.

Он је истакао да је то дан када су 2006. године мирним, демократским, путем обновили државну независност после готово једног, дугог, века.

IMG_6334

– Славећи нашу независност, славимо нашу историју и оснажујемо темеље наше садашњости и будућности на десетовековној традицији на којој је изграђена савремена држава Црна Гора, као складно, грађанско, друштво рзличитих индентитета и култура и као најбољи оквир за хармонизацију наших особености – рекао је Мићуновић.

Он је истакао и да снаже политичке односе са Србијом и то са нескривеним очекивањима да ће и убудућа сарадња две земље бити продубљивана у свим областима на највишем нивоу.

IMG_6382

Амбасадор Црне Горе је рекао да се сећа речи председника Србије Томислава Николића када је преузео дужност амбасадора, који је рекао да две земље уживају највећи степен блискости, разумевања и међусобне сарадње у региону.

– Знамо и ми вечерас да то јесте тако и поносно стојимо овде зато што између наше две земље нема ниједног отвореног питања, зато што поштујемо традиционалне и пријатељске везе наших народа, зато што смо спремни да остваримо заједничку, обострану, жељу за међусобном подршком у процесу учлањења у ЕУ – рекао је Мићуновић.

Наводећи да јубилеј прослављају у пријатељској Србији са нескривеним поштовањем њене дуге државне историје, он је пожелео новој влади и парламенту бројне успехе.

Пријему у хотелу „Хајат“ присуствовали су председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри Александар Антић и Зоран Ђорђевић, народни посланик Драгомир Ј. Карић, представници дипломатског кора, као и културног, спортског и јавног живота.
IMG_6284

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име