Obeležen Dan nezavisnosti Crne Gore (FOTO)

0
1978

Ambasada Crne Gore u Srbiji je organizovala prijem povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, a ambasador te zemlje Branislav Mićunović poručio je da između Beograda i Podgorice nema nijednog otvorenog pitanja.

– Danas zajedno obeležavamo deceniju obnove nezavisnosti, 21. maj jedan od najvećih događaja u istoriji Crne Gore – rekao je okupljenima Mićunović.

On je istakao da je to dan kada su 2006. godine mirnim, demokratskim, putem obnovili državnu nezavisnost posle gotovo jednog, dugog, veka.

IMG_6334

– Slaveći našu nezavisnost, slavimo našu istoriju i osnažujemo temelje naše sadašnjosti i budućnosti na desetovekovnoj tradiciji na kojoj je izgrađena savremena država Crna Gora, kao skladno, građansko, društvo rzličitih indentiteta i kultura i kao najbolji okvir za harmonizaciju naših osobenosti – rekao je Mićunović.

On je istakao i da snaže političke odnose sa Srbijom i to sa neskrivenim očekivanjima da će i ubuduća saradnja dve zemlje biti produbljivana u svim oblastima na najvišem nivou.

IMG_6382

Ambasador Crne Gore je rekao da se seća reči predsednika Srbije Tomislava Nikolića kada je preuzeo dužnost ambasadora, koji je rekao da dve zemlje uživaju najveći stepen bliskosti, razumevanja i međusobne saradnje u regionu.

– Znamo i mi večeras da to jeste tako i ponosno stojimo ovde zato što između naše dve zemlje nema nijednog otvorenog pitanja, zato što poštujemo tradicionalne i prijateljske veze naših naroda, zato što smo spremni da ostvarimo zajedničku, obostranu, želju za međusobnom podrškom u procesu učlanjenja u EU – rekao je Mićunović.

Navodeći da jubilej proslavljaju u prijateljskoj Srbiji sa neskrivenim poštovanjem njene duge državne istorije, on je poželeo novoj vladi i parlamentu brojne uspehe.

Prijemu u hotelu „Hajat“ prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Aleksandar Antić i Zoran Đorđević, narodni poslanik Dragomir J. Karić, predstavnici diplomatskog kora, kao i kulturnog, sportskog i javnog života.
IMG_6284

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime