Obeležen Dan državnosti Srbije / U vremenima izazova potrebna je Karađorđeva hrabrost i Miloševa mudrost

0
2033

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović predvodili su u Orašcu državnu ceremoniju obeležavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije.

– I danas su pred nama izazovi, sa kojima moramo mudro da se nosimo, kao i pre 216 godina. Da bismo sačuvali slobodu i nezavisnost, utemeljenu na principijelnoj politici i vojnoj neutralnosti, moramo da nastavimo da razvijamo našu državu – istakla je Gojkovićeva nakon polaganja venaca na spomenik voždu Karađorđu.

Ona je rekla da je u vremenima izazova neophodna Karađorđeva hrabrost da se vodi nezavisna politika i da se brani pravo naroda da sam donosi svoje odluke, ali je potrebna i mudrosti Miloša Obrenovića. Istakla je da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija danas politički i ekonomski stabilna država, poštovana u svetu, i da strpljivo obnavlja stara i gradi nova prijateljstva i na Istoku i na Zapadu.

Na Sretenje čestitke povodom Dana državnosti građanima je uputio i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

– Sloboda je iz Orašca te 1804. godine krenula da se nezaustavljivo širi svakim pedljem naše divne Srbije. Junaštvo vožda Karađorđa i potonji mudri diplomatski potezi Miloša Velikog naposletku su doveli do proglašenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka stvaranja savremene srpske države. Danas uspešno negujemo tradiciju koju su nam zaveštala ta dva velika vladara i pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića čuvamo Srbiju i razvijamo je za dobrobit naših pokoljenja – naveo je Dragomir J. Karić u saopštenju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime