Обележен Дан државности Србије / У временима изазова потребна је Карађорђева храброст и Милошева мудрост

0
2022

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић предводили су у Орашцу државну церемонију обележавања Сретења – Дана државности Србије.

– И данас су пред нама изазови, са којима морамо мудро да се носимо, као и пре 216 година. Да бисмо сачували слободу и независност, утемељену на принципијелној политици и војној неутралности, морамо да наставимо да развијамо нашу државу – истакла је Гојковићева након полагања венаца на споменик вожду Карађорђу.

Она је рекла да је у временима изазова неопходна Карађорђева храброст да се води независна политика и да се брани право народа да сам доноси своје одлуке, али је потребна и мудрости Милоша Обреновића. Истакла је да је захваљујући председнику Александру Вучићу Србија данас политички и економски стабилна држава, поштована у свету, и да стрпљиво обнавља стара и гради нова пријатељства и на Истоку и на Западу.

На Сретење честитке поводом Дана државности грађанима је упутио и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

– Слобода је из Орашца те 1804. године кренула да се незаустављиво шири сваким педљем наше дивне Србије. Јунаштво вожда Карађорђа и потоњи мудри дипломатски потези Милоша Великог напослетку су довели до проглашења првог Устава Кнежевине Србије и почетка стварања савремене српске државе. Данас успешно негујемо традицију коју су нам завештала та два велика владара и под вођством председника Александра Вучића чувамо Србију и развијамо је за добробит наших покољења – навео је Драгомир Ј. Карић у саопштењу.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име