Новак Ђоковић пример младима како се треба бавити спортом

0
2123

За Покрет СНАГА СРБИЈА – БК спорт за децу подразумева сарадњу између образовних институција и спортских организација у функцији веће интеграције спорта и преноса његових вредности у образовање као и то да спорт може бити искоришћен у интегративним процесима у формирању идентитета детета.

Потребно је усмеравање деце и омладине према спорту са моделима ране идентификације талената и њихово укључивање у националне програме врхунског спортског постигнућа. Новак Ђоковић је пример младима како децу треба усмеравати од најранијег детињства, највише заслуга има његова породица, нажалост Држава се сети спорта и спортиста када направе врхунске резултате.

Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК се одувек залагао за масовно укључивање деце и омладине у спорт инедтификовањем талената, којима трба пужити сваку помоћ за њихово даље напредовање.

sp-novakПроцес одрастања деце и омладине посебно је осетљив с обзиром на могуће негативне утицаје, на елементе њиховог био-психо-социјалног статуса. Осетљивост се испољава у порасту биолошког сазревања, развоја личности и укључивања у друштвену заједницу. Због те појачане осетљивости, деца и омладина су подложна, како позитивним, тако и негативним утицајима.

Покрет СНАГА СРБИЈЕ – БК се залаже и за масовно укључивање деце и омладине у организовану спортску активност која даје чврст ослонац за упућивање младих у смеру супротном од социо-патолошких појава.

Спорт код деце развија кооперативност, борбеност, независност, самосталност, вођство, мотивацију постигнућа, самопотврђивање, самопоуздање. Тако да због свега овога деца треба у што већој мери да се баве спортским активностима.

Са децом треба само полако, стрпљиво и кроз игру, јер деца тако најлаксе уче, стичу нова знања и умећа и треба им показати и пружити само позитивне стране спорта и отворити им перспективу да он постане њихова стална потреба и навика, што је добро и за њих и за друштво и за државу.

Проф. др Ранко Маријановић
Председник ресорног одбора за спорт и омладину

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име