ЗЕЛЕНА САЛАТА – СИМБОЛ ПОКРЕТА

0
2045

И овог пута се показало да ни прогон Лидера, ни запостављање од стране коалиционих партнера, нису у стању да поколебају чланове ПСС- БК. И даље су верни идеји и жељно очекују повратак Богољуба Карића.На скуповима у Зрењанину, чланови ПСС- БК су јединствени у закључку да Србију можемо брже да мењамо, ако пратимо идеје Богољуба Карића и његов „заштитни знак“ –зелену салату! Нема промене Србије док не омогућимо да сваки грађанин својим радом не буде утицао и осигуравао своју будућност.

У Зрењанину су одржана три скупа чланова Покрета СНАГА СРБИЈЕ –БК Окружни одбор Средњег Банта, Градски одбор Зрењанина и формиран је Одбор у Месној заједнци „Вељко Влаховић“ у Зрењанину. И основне поруке са ових скупова су:

Желимо акције, конкретно укључивење у релаизацију реформских мера и економских активности . Само тако ће Србија изићи из садашње кризе. Спремни смо да пружимо конкретну помоћ у стварању услова да се оживо породични бизнис. Да свако домаћинство или мали предузетник ради, али држава, својим мерама, мора да ствара амбијент. И помогне мале и средње породичне фирми. Они су кључни начин решавања запослености. Зрењанин је, некада југословенски гигант у прехрамбреној индустрији, данас град стагнације и назапослености. То је заједнички став Градског одбора ПСС- БК.

Војвођанског паора не требе учити да свако домаћинство може да свој стандар подигне у „кућној 20150313_175759радиности“. Од салате до товљеника. Од производње здраве хране до поновног оживљавања сточарства. И без улагања у велике фарме. Али, у том ланцу недостају мале прометне организације. Они који ће пласирати производњу у ланцу „породичног бизниса“. Њих је на тржишту „прогутао“ један трговински ланац. Он није из Србије, али хара тржиште робом увезеном из ЕУ, где су фармери богато дотирани – рекао је Јано Јанашек из Арадеца, на састанку Обласног одбора ПСС- БК.

На Градском одбору ПСС – БК Зрењанина , председник Горан Бајић је указао на потребу веће активности Централе и закључио је да је један од приоритетних задатака оживљавање свих месних заједница, јер се приближавају избори у Војводини. Жеља је Градског одбора да се успостави већа координација са коалиционим партенром СНС.

Пријатно изненађење је посећеност старих и нових чланова на изборном састанку месне заједнице „Вељко Влаховић“ , на којој је за председника изабран Ранко Стајић, а за потпредседникаВера Радаковић

Њихов закључак да је да до идуће скупа оформе клубове жена и младих, јер кажу да је сама појава лидера Богољуба Карића на ТВ Пинку охрабрила људе. Месна заједница ће покренути иницијативу да Општина Зрењанин буде међу првима која ће организовати презентацију пројекта „Тесла град“ у седиштима округа у Србији.

Састанцима су из Централе присуствовали Мирко Стаменковић, Злата Лончар Ћетковић и Марко Биљић.

20150313_183709

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име