Narodni poslanici razgovarali sa ambasadorom Slovenije u Beogradu

0
2282

Poslanička grupa prijateljstva sa Slovenijom sastala se danas u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Vladimirom Gasparičem.

Predsednik PGP sa Slovenijom Milija Miletić se zahvalio ambasadoru, istakavši da je prijateljstvo između dve zemlje zaista iskreno i da se nada da će biti ostvarena još bolja saradnja u daljoj budućnosti.

On je ukazao da se dobri odnosi dve zemlje ogledaju u velikom broju potpisanih sporazuma, naročito u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i ostalih grana i zaključio da i pored toga ima prostora za dodatno unapređenje odnosa dve zemlje, posebno u pomenutim oblastima.

slovenija-1

„Od velikog značaja za našu zemlju je to što je oko hiljadu slovenačkih kompanija invenstiralo u Srbiju i na taj način uposlilo oko 25 hiljada građana“, naveo je Miletić.

Vladimir Gasparič je pozdravio napore Vlade Republike Srbije, kada je u pitanju dolazak stranih investitora u Srbiju, kao i sprovođenje reformi na putu ka EU, istakavši da je za Sloveniju, Srbija, posle Hrvatske najvažnija zemlja kada je reč o novim investicijama.

„Slovenija bi trebalo da Srbima u Sloveniji omogući dobijanje statusa nacionalne manjine, pogotovo što su Srbi lojalni građani Slovenije“, rekao je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

slovenija-2

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime