Народни посланици разговарали са амбасадором Словеније у Београду

0
2306

Посланичка група пријатељства са Словенијом састала се данас у Народној скупштини са амбасадором Словеније у Србији Владимиром Гаспаричем.

Председник ПГП са Словенијом Милија Милетић се захвалио амбасадору, истакавши да је пријатељство између две земље заиста искрено и да се нада да ће бити остварена још боља сарадња у даљој будућности.

Он је указао да се добри односи две земље огледају у великом броју потписаних споразума, нарочито у области привреде, пољопривреде, туризма и осталих грана и закључио да и поред тога има простора за додатно унапређење односа две земље, посебно у поменутим областима.

slovenija-1

„Од великог значаја за нашу земљу је то што је око хиљаду словеначких компанија инвенстирало у Србију и на тај начин упослило око 25 хиљада грађана“, навео је Милетић.

Владимир Гаспарич је поздравио напоре Владе Републике Србије, када је у питању долазак страних инвеститора у Србију, као и спровођење реформи на путу ка ЕУ, истакавши да је за Словенију, Србија, после Хрватске најважнија земља када је реч о новим инвестицијама.

„Словенија би требало да Србима у Словенији омогући добијање статуса националне мањине, поготово што су Срби лојални грађани Словеније“, рекао је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

slovenija-2

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име