На Сајму туризма богата понуда атрактивних дестинација у Србији и свету

0
1989

Београдски Сајам туризма и ове године, по 42. пут, привукао је 900 туристичких организација и агенција из 40 земаља, које су под слоганом „Пут под ноге“ бројним заинтересованим посетиоцима представиле широку палету најразличитијих дестинација за одмор и путовања.

У квалитет понуде уверио се и председник Србије Александар Вучић који је присуствовао свечаном отварању са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем, министром туризма Расимом Љајићем и градоначелником Београда Зораном Радојичићем.

Међу уваженим гостима био је и Симон Драгомира Карић, потпредседник ПСС – БК и одборник у Скупштини града Београда. Он је истакао да је Међународни сајам туризма још једном доказао да је једна од најважнијих манифестација тог типа не само на Балкану него и у југоисточној Европи.

– Већ првог дана евидентно је да су грађани веома заинтересовани да по знатно повољнијим ценама и уз бројне попусте уплате пре свега аранжмане за предстојеће лето. Посебно ме радује што су се многи од њих детаљно упознали са понудама туристичких организација општина и градова из Србије са жељом да део свог одмора проведу у упознавању лепота наше дивне земље – рекао је Карић.

О значају ове манифестације, истиче он, указује и чињеница да су се бројне државе представиле српским туристима. Једна од њих је и Египат, овогодишња земља партнер Сајма туризма, на чијем је штанду Симон Драгомира Карић разговарао са др Гадом Шалаби, потпредседницом за туризам при Министарству туризма и антиквитета Египта, и амбасадором Амром Алгувејлијем.

– Египат је одувек био примамљив за наше људе. Њихова летовалишта на Црвеном мору су надалеко чувена, а да не говорим о Долини краљева и пирамидама. И сам Каиро је предиван град, који се не може описати речима, то се мора доживети. Верујем да ћемо у наредном периоду на улицама не само Београда већ и осталих места у Србији бити све више туриста из Египта, пошто ми заиста можемо много да понудимо свету – истакао је Карић.

У разноврсност понуде уверио се првог дана Сајма туризма, који траје до 23. фебруара, између осталих, и амбасадор Белорусије Валериј Бриљов.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име