Богољуб Карић после 20 година открива истину о „Утиску недеље“

0
2341

У текстовима који ових дана прате оптужбу Оље Бећковић да је емисија „Хит твит“ телевизије Пинк плагијат „Утиска недеље“ актуелизована је и њена изјава од пре безмало 20 година када је ушла у спор с БК телевизијом тврдећи да је „Маска недеље“ коју је водила Наташа Миљковић, копија њене ауторске емисије: „Богољуб Карић ми је тражио да му продам ауторска права. Ја сам тражила мало пара, он је нудио још мање, па до продаје није ни дошло“.

Богољуб Карић је одговорио на позиве новинара и након две деценије открио шта се заиста десило.

– Њена емисија је била скинута с програма у то време, а БК телевизија је тада била најгледанија. Желели смо да Оља Бећковић дође код нас и да води „Утисак недеље“ који је био изузетно популаран. Увек сам ценио креативни рад. Позвао сам је и рекао да је то фантастична емисија и да је штета да је нема. Понудио сам јој да ми купимо ауторска права. Цена коју је тражила није била висока, чак и мања од реалне. И данас мислим да је вредела много више. Али тадашњи уредник је рекао да је то скупо и да ћемо сами направити емисију. И тако се родила „Маска недеље“, која није била копија ни називом ни садржајем, и коју је водила брилијантна Наташа Миљковић. „Маска“ је дала један потпуно нови садржај кроз који су фантастично анализиране најактуелније теме – каже Карић и подсећа да је БК ТВ била оличење праве породичне телевизије, да је била најгледанија на овим просторима и да су након насилног гашења њени уредници и новинари постали носиоци развоја других медијских кућа.

Не желећи да се меша у рад надлежних органа, он је навео да лично сматра да између емисија „Хит твит“ и „Утиска недеље“, који Бећковићева сада води на ТВ Нова С, постоји велика разлика.

– Пинкова емисија има модернистички, савремени приступ најважнијим друштвеним питањима о којима говоре реномирани гости. Жељко Митровић је у више наврата доказао да има изузетан талент за креативни рад, а од телевизије Пинк створио је регионалног медијског џина. Верица Брадић феноменално и веома динамично води „Хит твит“ и то је право освежење за грађане. „Хит твит“ и „Утисак“ су по мени различите емисије. Најважније је то што ће гледаоци сами оценити шта је интересантније, привлачније, чије су теме актуелније и ко има интересантније саговорнике – закључује Богољуб Карић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име