МНОГО ИДЕЈА, МАЛО ПОСЛА

0
2478

За разлику од уобичијаених састанака општинских одбора, у Новом Саду су се окупили представници Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК из Врбаса, Беочина и, наравно, из Новог Сада. Тема је била неуобичајена – како мноштво добрих идеја, уз малу помоћ државе или самофинансирања, то реализовати. И један од учесника у разговору је то дефинисао као : Много идеја мало посла!

И закључак се из тога логично наметнуо- наставити разговор у Врбасу за недељу две али на тему – како да одбори покрену, свако у својој средини, оне идеје које одмах могу да се претворе у профитабилне послове или ангажовање сада незапослене.

Већ у Новом Саду се показало да је Марко Ресановић из Врбаса, иначе директор задруге „Агро Мис“, са окупљеним задругарима, спреман да уложе у преко 200 хектара државне земље која није ни лицитирана, нити је ико обрађује али редовно када неко покуша да макар направи баштицу да би се макар прехранио, неко из власти истог тренутка интервенише.

Бранислава Ђинић из Новог Сада је спремна да помогне око организовања обуке људи не само у производњи, већ и пласману органске производње., а Саша Богданов из Беочине је предложио да сваки одбор припреми сасвим конкретне предлоге за укључење у могућности које нам се отврају за пласман наше робе у Кину. Мисли, пре свега, на овце, козе и говеда – свеже, али и прерађевине.

Иницуијатори састанка другачијег типа од уобичајених били су Моидраг Бабић из Врбаса и Бранко Иванишевић из Новог Сада. Из Централе ПСС- БК скупу су присуствовали др Злата Лончар Ћетковић, Марко Биљић и Мирко Стаменковић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име