MNOGO IDEJA, MALO POSLA

0
2425

Za razliku od uobičijaenih sastanaka opštinskih odbora, u Novom Sadu su se okupili predstavnici Pokreta SNAGA SRBIJE – BK iz Vrbasa, Beočina i, naravno, iz Novog Sada. Tema je bila neuobičajena – kako mnoštvo dobrih ideja, uz malu pomoć države ili samofinansiranja, to realizovati. I jedan od učesnika u razgovoru je to definisao kao : Mnogo ideja malo posla!

I zaključak se iz toga logično nametnuo- nastaviti razgovor u Vrbasu za nedelju dve ali na temu – kako da odbori pokrenu, svako u svojoj sredini, one ideje koje odmah mogu da se pretvore u profitabilne poslove ili angažovanje sada nezaposlene.

Već u Novom Sadu se pokazalo da je Marko Resanović iz Vrbasa, inače direktor zadruge „Agro Mis“, sa okupljenim zadrugarima, spreman da ulože u preko 200 hektara državne zemlje koja nije ni licitirana, niti je iko obrađuje ali redovno kada neko pokuša da makar napravi bašticu da bi se makar prehranio, neko iz vlasti istog trenutka interveniše.

Branislava Đinić iz Novog Sada je spremna da pomogne oko organizovanja obuke ljudi ne samo u proizvodnji, već i plasmanu organske proizvodnje., a Saša Bogdanov iz Beočine je predložio da svaki odbor pripremi sasvim konkretne predloge za uključenje u mogućnosti koje nam se otvraju za plasman naše robe u Kinu. Misli, pre svega, na ovce, koze i goveda – sveže, ali i prerađevine.

Inicuijatori sastanka drugačijeg tipa od uobičajenih bili su Moidrag Babić iz Vrbasa i Branko Ivanišević iz Novog Sada. Iz Centrale PSS- BK skupu su prisustvovali dr Zlata Lončar Ćetković, Marko Biljić i Mirko Stamenković.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime